Jason Momoa leginkább jövőre megjelenő filmje, a Dűne apropóján adott interjút InStlye-nak, amiben beszélt karrierje kevésbé fényes időszakáról is. A Trónok harca után olyan sokáig nem talált munkát, hogy adósságokba keveredett, a családjával éhezett. 

Tényleg éheztünk a Trónok harca után. Nem kaptam munkát. Igazán emberpróbáló volt az az időszak, gyerekeim voltak, meg adósságaim. 

Az interjúban felidézi, hogy karrierje sem indult olajozottan: első szerepét a Baywatchban játszotta, 1999-2001. között, de azután  3-4 évig nem talált magának ügynökséget. A színész arról is beszélt, hogy gyermekkorában (Iowában nőtt fel, német és ír felmenőkkel rendelkező anyja egyedül nevelte) gyakran csúfolták őt külseje miatt, mivel apja hawaii származású volt. 

Kétségtelen, hogy két nagyon eltérő világ terméke vagyok. (...) Sokszor megvertek, mert különböztem a többiektől. Nagyon nehéz volt. Például azért cikiztek, mert Birkenstock papucsot viseltem a középsuliban, ők meg idiótának hívtak miatta.

A színészről legutóbb akkor írtunk, amikor kissé nőies öltözékben jelent meg a paparazzók előtt. Stílusváltása nemcsak minket lepett meg, az interjúban is megjegyezték, újabban mennyire szereti a rózsaszínt. 

A rózsaszín egy gyönyörű szín, én pedig teljesen biztos vagyok a férfiasságomban. Nem igazán érdekel, mit gondolnak mások.