Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója egy videós kihívást indított útjára, melyekhez több hazai sztárt, például Pataki Zitát, Szabó Zsófit vagy Sóti Ádámot is elkért. A Köténystaféta – avagy mi készül a sztárok konyhájában?-kihívás lényege, hogy a hírességek megmutassák, milyen egészséges ételt készítenek maguknak a leggyakrabban. 

Pataki Zita és férje például zabkásával kezdik a napjukat, de természetesen nem a bolti, zacskós változattal.  Az alábbi videóban láthatja, hogyan készíti el a pár a kedvenc reggelijét, utána pedig a receptet is elolvashatja. 

Zabkása recept:

Hozzávalók (2 adag):

  • 90 g zabpehely
  • 160 ml növényi tej (laktóz- és hisztaminintolerancia miatt indokolt, egyébként vízzel, tejjel is elkészíthető)
  • 1-2 ek (kb. 20-30g) pirosbogyós gyümölcs (akár fagyasztott is lehet)
  • 2 ek lenmagtöret
  • édesítőszer ízlés szerint

Elkészítés:

Kezdje el forralni a növényi tejet és adja hozzá a zabpelyhet is. Folyamatos kevergetés közben főzze pár perc alatt kásás állagúra, hogy már ne folyjon, de még ne is legyen túl kemény, sűrű. Tűzről levéve édesíthető, ízesíthető tovább – adja hozzá a pirosbogyós gyümölcsöket és a lenmagtöretet.

Nem Pataki Zitáék az egyetlenek, akik elvállalták Erős Antónia videós kihívását és csatlakoztak az Egy Csepp EgészségFeszthez, Csonka András is tüsténkedett a konyhában, hogy mire jutott, az alábbi videóban láthatja.