Kate Middleton Hold Still (Tarts ki!) címmel hirdetett fotópályázatot még tavasszal az angol Nemzeti Galéria közreműködésével. A téma a koronavírus elleni küzdelem szubjektív bemutatása volt, nevezhetett rá profi és amatőr fotós is. A pályázati anyagból készült szabadtéri kiállítás, amin körülbelül 100 alkotó képe látható, hamarosan befejeződik, de a hercegné nem feledkezett meg róla: most például meghatottan beszélt egyik kedvenc képéről, ami a koronavírus elleni küzdelem egyik jelképévé is vált. A fotót Johannah Churchill készítette és az egyik kolléganője, Melanie látható rajta. A fénykép annyira népszerűvé vált, hogy még posztereket is készítettek belőle, és egy manchesteri tűzfalra is felfestették. 

Kétségtelenül megérintett a kép, amikor a fotókat kiválogattuk. Úgy éreztük, ez egy nagyon megindító fotó. Azt hiszem, ahogy te is mondtad, ez a kép nagyon sokakban hasonló érzést válthat ki. 

Middleton hozzátette, hogy bár a fotóval mindenki tud azonosulni, az emberekből más-más emlékeket, élményeket hívhat elő. Reméli, a májustól látható kiállításával jól be tudta mutatni, hogyan szállt szembe a szigetország a coviddal, egyúttal megköszönte a 31 ezer pályázónak, hogy elküldték neki a fotóikat. (További részletek: People.)