Még 2007-ben, a Golden Globe sajtószobájában történt, hogy Isaiah Washington, a Grace Klinika színésze lebuzizta a szintén a kórházas sorozatban játszó, nyíltan meleg T. R. Knightot, amit Katherine Heigl is meghallott és nagyon kiborult tőle. 

Nem, én sosem hívtam T.R.-t buzinak. Sosem történt ilyen, sosem!

– védekezett már akkor is Washington. Bár a buzi szó idehaza sem kifejezetten diplomatikus megnevezése a melegekben, Washington elvileg az angol faggot szót használta, ami az USA-ban kifejezetten sértő kifejezésnek számít.

Washington kollégája, 2007-ben Heigl erősen kikelt a férfi ellen, azt mondta:

Nagyon őszinte leszek: egy ilyen embernek egész egyszerűen nem szabad nyilvánosság előtt beszélnie. Pont.

A történtek után 13 évvel Washington még mindig nem tudta megbocsátani Heigl nyilatkozatát, a színésznő egyik képe alá ugyanis azt írta Twitteren:

Ez a nő egyszer azért korteskedett, hogy soha többé ne álljak a nyilvánosság elé. A világ akkor egyetértett vele, 65 különböző nyelven tiltakoztak azért, hogy tovább szerepeljek a sorozatban. Bárcsak 2007-ben is lett volna Twitterem, mert biztosan akkor is éltem volna a szólásszabadság adta jogommal. 

Washingtont ezután valóban kirúgták a sorozatból, amiben 2005-től szerepelt. A stáb annyira nem volt haragtartó: 2014-ben visszahívták egy epizód erejére. A bejegyzés (amit nem tudunk megtalálni, de a Just Jared kifotózta, itt megtekinthető) után több twittelő is kritizálta Wasington megnyilvánulását, amit a színész nem hagyott szó nélkül.

A te véleményed a te véleményed, de ostoba vagy, egy liberális, megtévesztett feminista, aki megpróbálja védeni ezt a nőt. Nem voltál ott, úgyhogy menj a fenébe. Kevesebbet kellett volna foglalkoznia a meleg barátjával.