Anne Hathaway a The Daily Telegraph-nak adott interjújában nemcsak szakmájáról, hanem hétköznapi életéről, anyaságáról is beszélt. A színésznőnek két fia van, a 11 hónapos Jack és a négyéves Jonathan. Amikor megkérdezték tőle, mi volt számára a legnehezebb a karanténidőszakban, egészen prózai választ adott. 

A kibaszott mosás. De tudod, sosem szeretek kihívásnak aposztrofálni valamit, mert akkor úgy is gondolunk rá. Anyaként számtalan lehetőséget találtam. Nyilván kell a rugalmasság, kedvesnek kell lenned magaddal, különösképpen az elején, a tanulási időszakban, amikor gyakran érzed úgy, hogy rosszul csinálod a dolgokat. 

Mosástól függetlenül pozitívumokkal is járt a karanténidőszak, például végre sok időt tölthetett a családjával, szeretetben, békében. Hathaway korábban a Jimmy Kimmel show-nak beszélt arról, hogy a világjárvány kitörésekor mennyire aggódott, hogy megvédje a családját, írja az E! Online.

Úgy gondoltam, a családunk biztonságát szolgálom, ha leragasztom a villanykapcsolókat és a kilincseket ... és ez még nem is a legnagyobb ostobaság volt, amit csináltam.

A színésznő annyira mániákusan figyelte magát, hogy végül arra a megállapításra jutott, ha hétköznapi cipőket hord, tűsarkúak helyett, minden rendben lesz.