22 év után megszűnik az RTL Klub legismertebb sorozata, a Barátok közt. Kolosi Péter, a csatorna vezérigazgató-helyettesével és programigazgatójával a Sorozatwiki készített interjút, amiben elmondta, a nézettségi számok visszaesésén túl miért döntöttek úgy, hogy leveszik a sorozatot a műsorukból. Kezdjük a nyilvánvaló okkal: 

Ma a Barátok közt nézettsége már nem éri el a kívánatos szintet, sőt azt a minimumot sem, hogy főműsoridőben tudjuk adni és a saját sávjában ez legyen a legnézettebb műsor

Kolosi szerint a problémák akkor kezdődtek a sorozat körül, amikor Kalamár Tamás, a sorozat alapító producere 5 évvel ezelőtt távozott. 

Ezt követően a sorozat kreatív szempontból egy olyan útvesztőbe került, amely teljesen eltérítette az eredeti gondolataitól, eredeti céljaitól és egy olyan rossz irányba vitték el, ami után már csak idő kérdése volt, hogy ez a nézettségen mikor fog látszani.

Ondruss Ilona, a sorozat jelenlegi producere egy évvel ezelőtt megkezdte a sorozat megújítását, amit a csatorna ígéretesnek tartott, és úgy gondolta, idén tavasz közepén ismét visszakerülhet a Barátok közt a főműsoridőbe, ami meg is történt, de még nyáron sem látszódott, hogy a nézők visszaszoktak volna rá. 

A nyár második felére világos lett számunka, hogy mostantól nem azon kell gondolkozni, hogy milyen esti sávba rakjuk ősszel, hanem hogy miként fejezzük be a Barátok köztöt. 

Amennyiben ön lelkes Barátok közt-rajongó, ne aggódjon, körülbelül 6 hónapig még nézheti a kedvenc műsorát, utána kell végleg elbúcsúznia tőle. 

Ön nézte a Barátok köztöt?