A korábban Ellen Page-ként ismert színész bejelentette, hogy transznemű. Page, akit talán a Junóban és az Eredetben játszott szerepeiből ismernek a legtöbben, az Instagram-oldalán jelentetett meg közleményt, amelyben azt is bejelenti, hogy ezentúl Elliot Page néven él.

Page a bejegyzésben arról ír, nagyon hálás mindazoknak, akik támogatták az idevezető útján, most boldognak és önazonosnak érzi magát. Hálás a transznemű közösségnek, amely segített neki, és amelynek ezentúl igyekszik maga is támogató tagja lenni, hogy mások is megkapják ugyanezt a segítséget.

Ettől függetlenül tudja, hogy az élete nem lesz könnyebb, és fél a gyűlölködéstől, az erőszaktól, és attól, ahogy mások nevetségessé akarják tenni a transzneműek közösségét. Írt arról is, hogy a transzneműeket nagyon gyakran éri fizikai erőszak (ebben az évben negyven halálos áldozatról írt), amiért az ellenük gyűlöletet szító politikusokat teszi felelőssé. (Erről korábban is beszélt.)

Szeretem, hogy transz vagyok. És szeretem, hogy queer vagyok. És minél közelebb kerülök önmagamhoz, és elfogadom, ki vagyok, annál többet álmodom, annál erősebben ver a szívem, annál jobban szárnyalok. Minden transz embernek, aki minden nap zaklatással, öngyűlölettel, bántalmazással és az erőszak fenyegetésével szembesül: látlak, szeretlek, és mindent megteszek azért, hogy jobbá tegyem ezt a világot

– zárta sorait Page, akinek nem ez az első alkalom, hogy a magánélete kommunikációjával kapcsolatos döntéseinél előkerül a másokért érzett felelősség. Amikor 2014-ben arról beszélt, hogy a nőkhöz vonzódik, egy fiataloknak szervezett konferencián tette ezt, a segítség szándékával.

Személyes elkötelezettséget és társadalmi felelősséget érzek a többiekért. Belefáradtam a rejtőzködésbe, abba, hogy hallgatnom kell. Évekig szenvedtem, mert féltem a nyilvánosság elé állni. A lelkem, a kapcsolatom, a lelki egészségem mind megszenvedte. Azért állok itt veletek.

Page 2018-ban jelentette be, hogy valamikor házasságot kötött Emma Portner táncművésszel, akivel az ebben a cikkbe beszúrt képeken látható.