Meghan Mark a New York Times-nak írt novemberi cikkében árulta el, hogy nyáron elvetélte második gyermekét. A hír közlése óta most először állt kamerák elé a CNN kedvéért, hogy köszönetet mondjon a koronavírus elleni küzdelemben dolgozók munkájáért és kifejezze mennyire meghatotta az emberek összetartása. 

Bő kétperces beszédében Markle kitér arra, hogy a koronavírus miatt nagyon sokan veszítették el a munkájukat, sok családnak kérdésessé vált, hogyan teremtik elő a napi betevőjüket. Az (ex)hercegné ezért köszönetet mondott mindenkinek, akik részt vettek az éhező gyerekeket támogató karitatív programban. Szerinte egy tál étel a rászorulóknak most olyan, mint egy jól megérdemelt, régóta várt ölelés. 

Ebben az évben, ami mindenki számára kihívásokkal volt teli, különösképpen meghatóak a társadalmunkban tapasztalható együttérzésről szóló történetek. Az emberek államok-szerte háttérbe helyezték saját szükségleteiket, hogy a körülöttük lévők javát szolgálhassák. 

Markle azzal a pozitív üzenettel zárja beszédét, hogy ha az emberek összefognak, még a legsötétebb időben is lesz elég erejük, hogy lássák a fényt, és átküzdjék magukat a nehézségeken.