A közösségi oldalak legidegesítőbb felhasználói között örökre ott lesznek a „másold be ezt az üzenetet a saját oldaladra, különben a Facebook fizetős lesz”-típusú üzenetek terjesztői, meg azok, akik elhiszik, hogy a továbbküldött emailekért, vagy retweetelt okosságért majd pénzt küld nekik Bill Gates.

Merthogy igazából Kim Kardashian küld.

A celebnőről a Page Six írja, hogy ezer embernek ad ötszáz dollárt (körülbelül 147 ezer forint), és a Twitteren az üzenetére válaszolók közül fogja kiválasztani a szerencséseket. Erre kell ügyesen reagálni:

Az elv, hogy 2020 sokakat megrázott anyagilag, ő pedig segíteni szeretne ezeknek a személyeknek, akik esetleg nem tudják kifizetni a lakbért, ételt tenni az asztalra, vagy ajándékot venni a gyereküknek. 

Az alábbi videónak ehhez legfeljebb annyiban van köze, hogy Kardashian látható rajtuk, a családjával.

Frissítés: egyrészt a „csak úgy”-ot árnyalja, hogy az akció egy app reklámja, másrészt máris megjelentek csalók, akik azzal keresnek meg embereket, hogy nyertek a pénzosztáson, utaljanak csak egy kis pénzt, és sokkal többet kapnak vissza. Sose dőljenek be ilyeneknek, és sose adják meg senkinek a pénzügyeikkel kapcsolatos azonosítóikat, jelszavaikat (sem)!