Cameron Diaz nemrég a Vulture magazinnak beszélt jó hosszan arról, milyen volt a Holiday című filmet forgatni – ha hirtelen nem jutna eszükbe, ez arról szól, hogy egy angol és egy amerikai nő a szerelmi bánatát úgy dolgozza fel, hogy átmenetileg otthont cserélnek. (Az ünnepi időszakban négyszer is adja majd a tévé.) A romantikus vígjáték egyik emlékezetes jelenete spoilermentesen, hogy Diaz karaktere, Amanda egyszer a szívére hallgatva meggondolja magát valamivel kapcsolatban, és megállítja a taxit, amelyben közlekedik. Ha akarja, az alábbi videóban nagyjából megnézheti.

Az interjúban tehát Diaz ennek a készítési körülményeiről beszélt.

Minden nap kábé hét mérföldet [bő tizenegy kilométer] futottam magassarkúban. Az egész jelenet forgatása egy hétig tartott. Benne sem volt a forgatókönyvben. [...] Gyakorlatilag csak egy színi leírása annak, amit Amanda tesz: a kocsi hátsó ülésén ül, rájön, hogy vissza kell mennie, megállítja a kocsit, kiszáll. A szövegem: »álljon meg«.  És akkor kiszáll, és visszafut az úton a házikóhoz. De Nancy [Meyers, a rendező] addigra már fél mérföldnyira elvitette. Nem ugyanaz, mintha a kocsibejáró széléig jut, és úgy dönt, hogy vissza kell mennie. Félúton van a nyavalyás reptérre. 

Diaz ezután érzékeltette, hogy ő sem érti, miért futva kívánt visszamenni az általa alakított Amanda, és hogy amikor a rendező közölte vele, hogy megkapták a forgatási engedélyt, még fogalma sem volt, mi vár rá. 

Csak két jelenetet használtak fel, de vagy tízszer felvették, ahogy tíz különböző földdarabon futok. És közben egy Valentino kasmír-és gyapjúkabátot, és egy kasmírgarbót viselek. [...] És farmert, és magassarkú csizmát. Az egész vidéket biológiailag lebomló műhóval borítottuk. Lenyűgöző volt – Angliában nem havazik. Angliában esik. Csupa hosszú snitt, nagyon messziről. Egy aprócska valami vagyok, amit fut a távolban. És persze üvölt a zene, amíg tart a felvétel. Szóval megvolt a ritmus, amire fussak. Le-föl szaladok a földeken, dombokon, a fák között. A hét végére olyan fitt voltam! Vagy hét mérföldet futottam minden nap abban a magassarkúban. Sáron és dombokon át. Elképesztő volt. Úgy voltam vele, még csak nem is panaszkodhatom, mert a munkám az, hogy fussak, és ezzel semmi bajom. De szakad rólam a víz.

A jelenet végét aztán egy olyan napon vették fel, amikor előtte nem kellett futnia, ezért tűnik olyan üdének. 

További érdekességekről erről a forgatásról itt beszél, viszont kénytelenek vagyunk mi is kiemelni  videót, amelyet a Vulture használt a cikkben, ennek a szellemisége kicsit közelebb áll 2020-hoz.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Cameron Diaz egy hétig futott tűsarkúban egyetlen, klasszikus filmjelenet miatt

Klasszikus, a karácsonyi romkomok kategóriájában. Minden, amit a kasmírban izzadásról tudni érdemes: forgatási sztori a Holidayről.

234 · Dec 25, 2020 08:27am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments