Sajnos több a tesztelés és a maszk, mint a fekvőtámasz

- írta Schobert Norbert Insta-oldalán, ahol magáról és feleségéről, Rubint Rékáról posztolt egy szelfit, valamint az egész családról is feltöltött egy képet. A házaspár munka miatt utazik a Maldív-szigetekre két hétre, ott tartják ugyanis az aktuális fitnesstáborukat. 

Sokaknak nem tetszett, hogy Schoberték a világjárvány idején külföldre utaznak, jó páran hangot is adtak kritikus véleményüknek és negatív kommentekkel támadták be a családot. Ez Schobert Norbi figyelmét sem kerülte el, a dohai reptérről bejelentkezve egy tízperces videóban válaszolt arra, hogy sokan felelőtlennek, hencegőnek nevezték őket.

Schobert elmondta, hogy nem vírustagadó, de egyetlen ismerőse sincs, aki sportos, egészséges életmódot élt, és belehalt volna a fertőzésbe. Ők betartanak minden előírást és szabályt, nagyon örül, hogy 6 hónap után végre kimozdulhatott otthonról.

Annyi koronavírustesztet kell csinálni, hogy a fülemből is PCR-pálca lóg ki. (...) A Maldív-szigeteken semmilyen fajta korlátozás nincs. Maszkot nem kell hordani, érintkezni is lehet. Nincs is Covid-fertőzött, onnan aligha tudok hazavinni bármit. 

Schobert elmondta, 2021-től azt várja, hogy vége legyen ennek a játéknak, ami alatt azt érti, hogy megoldódik a vírushelyzet, helyreáll a gazdaság és a turizmus, a társadalom életuntsága, megkeseredettség megszűnik. 

Scobert nem érti, hogy adott esetben azok szóltak be nekik, akik állandóan a Tescoba járnak, a Sparban pedig összefogdossák azokat a pékárukat, amiket végül meg sem vesznek. 

Szenteste mindenki megcsókolhatta a másikat, összejöhettek és utazhattak, mert Jézus ereje megvédett minket attól, hogy a vírus fertőzzön. Nem értem ezt a játékot, egy hülye kis senki vagyok, hogy ezt a játékot megértsem. 

Schobert nem kétli, hogy a vírus létezik, de megpróbál élni a lehetőségekkel.