Reese Witherspoon a 2002-es Oscaron az akkori férjével, Ryan Phillippe-pel közösen konferálta fel a legjobb smink kategória jelöltjeit. Amikor a színésznő megkérdezte Phillippe-től, akitől 2008-ban vált el, hogy ki olvassa fel a nyertes nevét, a férje azt válaszolta:

Te többet keresel, mint én, úgyhogy hajrá, mondd!

A 18 évvel ezelőtt történt jelenetet, amin Witherspoon akkor jót nevetett, a HFPA in Conversation podcastjében elvenítették fel. A műsorban a színésznőtől megkérdezték, emlékszik-e még a díjátadóra, mire azt felelte, már teljesen elfelejtette. 

Tényleg mondott ilyet, de nem, ez nem egy előre megírt szöveg volt. Nem árulta el nekem, hogy mit készül majd mondani a színpadon, szóval egy kicsit zavarba jöttem tőle. 

Az egykori házaspárnak két gyereke van, a 21 éves Ava és a 17 éves Deacon.  Witherspoon a podcastben elmondta, hogy rengeteg nő, aki sokat keres, szégyelli, hogy jó a fizetése. 

Néha elvárják tőlük, hogy többet nyújtsanak, többet csináljanak, mint mások ugyanabban a pozícióban. Egy hasonló szintén lévő férfiszínésztől sosem várnák el hasonlók. Ilyen kettős mérce léteik a társadalmunkban. 

A színésznő szerint az utóbbi 20 évben szerencsére sokat változott a helyzet, de fontos, hogy a nők beszéljenek arról, hogy mennyit keresnek, és ne szégyenkezzenek amiatt, ha jól megfizetik őket. Witherspoon a saját lányának is azt mondta, sose érezze magát rosszul amiatt, hogy az édesanyja rengeteget keres.