Zendaya a GQ magazinnak adott címlapinterjújában beszélt arról, hogy szégyenlősségét és félénkségét sokat bunkóságnak veszik. Mivel a színésznő nem tud bájcsevegni, tartózkodó, halk viselkedéséről sokan azt hiszik, hogy ridegségéből fakad, pedig erről szó sincs. 

Ebben az iparban meg kellett tanulnom, hogyan kell bájosan csevegni kvázi a semmiről (small talk). Azt hiszem, az embereknek ez úgy jött le, hogy rideg vagyok velük, pedig valójában az volt a problémám, hogy nem tudtam, hogyan kezdjek el egy beszélgetést. 

A színésznő elmesélt, a stylistja is hűvösnek, kimértnek tartotta őt, amiért nem beszélgetett vele, holott valójában Zendaya csak túl ideges volt ahhoz, hogy útjára indítson egy csevegést. 

Az emberek azt hitték, bunkó vagyok, pedig én csak túl ideges voltam. 

Az interjúban arról is beszélt, hogy nagyon örül, amikor a rajongói megdicsérik őt. Sokszor a szülők gratulálnak a sztárnak, és mondják el neki, mennyire rajonganak a gyerekei a színésznőért. (A 24 éves Zendaya nemcsak az Eufória c. sorozatban játszott, korábban több gyerekeknek szóló filmben/sorozatban is közreműködött.)

Olyan, mintha ezekben a szituációkban mindenki a nénikémmé válna, én meg azt mondom magamban, hogy istenem, azt szeretném, hogy büszkék legyenek rám.