A hipochondriáról volt szó a ma reggeli Reggeliben, és a témához volt egy sztárvendég is, Csonka András színész, aki hipochondernek vallja magát, de azt mondja, ez nem feltétlenül baj, hiszen jó, ha az ember folyamatosan figyel önmagára. Kevésbé jó viszont, hívja fel a figyelmet a meghívott szakértő, hogy a betegségtől való folyamatos rettegés valami súlyos belső szorongásra utalhat, és ez a szorongás ráadásul okozhat végül valódi megbetegedést.

Csonka András elmeséli ennek kapcsán, hogy érez egy édeskés illatot az orrában már két éve. Először azt hitte, agydaganata van, mert annak lehet ez egy tünete, de nem ez a helyzet – a színész azóta is érzi ezt a fura illatot.

Két éve van egy olyan tünetem, amit nem lehet leküzdeni: egy fantomillatot érzek szinte folyamatosan. Érzem az illatokat emellett, csak úgy ott van...

A riporterek a bejelentésen valószínűleg eléggé meglepődhettek, mert két beugratós kérdést tesznek fel ezután, egyrészt azt, hogy a színész a szájában érzi-e a fantomillatot, másrészt azt, a covid óta tart-e ez a jelenség, amire Csonka András megerősíti, hogy nem, nem a szájában, hanem az orrában érzi az illatot, és hogy nem, nem a covid óta, hanem két éve. Sőt, a covid alatt semmi mást nem érzett, csak ezt a bizonyos illatot. A szakértő pszichoterápiát ajánl azoknak, akik túlságosan szoronganak az egészségük miatt. A teljes videót alább lehet megtekinteni.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Csonka András büszke hipochonder, két éve egy fantomillatot érez

A színész azt mondja, két éve érez egy édeskés fantomillatot. Riporteri kérdésre megerősíti: az illatot nem a szájában érzi.

30 · Jan 21, 2021 11:04am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments