Mint tudja, az egész Való Világ lényege, hogy a 0/24-ben kamerákkal megfigyelt játékosokat teljesen elzárják a külvilág ingereitől, híreitől. Ezt a hírzárlatot oldották most fel, amikor a játékosokkal közölték, mi minden történt a nagyvilágban az utóbbi hónapokban. Szó volt Biden megválasztásáról és a Capitolium megostromlásáról is. Nem mindenki értett mindent a hírekből, mindenesetre eléggé csodálkozó/megdöbbent arckifejezéssel hallgatták a híreket.  

VV Virág úgy gondolja, Biden megválasztása az ő életére nem igazán van hatással, azon viszont már elgondolkodott, hogy Trump valószínűleg festheti a haját,

úgyhogy szerintem sokat ülhet a fodrászdában. 

De legalább őszintén bevallotta, hogy nem mindig ért mindent, most is volt ilyen a hírek beolvasásakor.

Ez a brexit dolog már nem tudom, micsoda.

VV Merci szerint a Capitolium megtámadása vicces, vagyis mégsem vicces, hanem inkább nagyon durva és felfoghatatlan. Amikor pedig közölték a játékosokkal, hogy az első koronavírus-elleni védőoltások, vagyis vakcinák tavaly december 26-án éjszaka érkeztek Magyarországra, egyből arról kezdtek beszélni, kiknek adják be először. VV Robi például a mentősökre tippelt, VV Bálint azonban másképp látta: 

De ez vakcina! Ezt a betegeknek adják! Ez nem védőoltás. 

A beolvasott hírek közül leginkább Diego Maradona halála sokkolta a játékosokat, főleg a fiúkat. A focista halála után kihirdetett háromnapos nemzeti gyászt azonban VV Dani keveselte, ő sokkal hosszabb ideig tartotta volna a „nyuggasztaló fesztivált”.