Meghan Markle javára döntött a bíróság abban a perben, amelyet a Mail on Sunday című lap kiadója ellen indított – írja az ET. Harry herceg felesége többek közt azért perelte be az Associated Newspaperst, mert nyilvánosságra hoztak egy levelet, amelyet az édesapjának írt. (Az eljárást öt, 2019. februári cikk miatt indították, amelyek ebből közöltek részleteket.)

A legfelsőbb bíróság február 11-én úgy ítélte, hogy a Mail on Sunday valóban megsértette Markle magánélethez való jogát, azt pedig egy külön eljárásban fogják vizsgálni, hogy ez mit jelent a dolog szerzői jogi tekintetében. 

Markle közleményt adott ki, amelyben üdvözölte, hogy jogilag, hivatalosan is elítélendőnek számít az AN és a Mail „illegális és tárgyiasító” szerkesztői gyakorlata.

Ezek a módszereik (csakúgy, mint a MailOnline és a Daily Mail nevű testvérkiadványaikban) nem újak; ami azt illeti, túl régóta tartanak úgy, hogy semmilyen következményük nem volt. Ezeknek a kiadványoknak mindez csak játék. Számomra, és sok más ember számára ez a valóság, az élet, valódi kapcsolatok, és nagyon is valós szomorúság. A sérelem, amelyet okoztak és okoznak a mai napig, súlyos. 

Kifejezte azt is, hogy a világnak szerinte megbízható, tényellenőrzött, minőségi hírszolgáltatásra van szüksége, hiszen

mindannyian csak veszíthetünk, ha az álhír kelendőbb, mint az igazság, ha az elvek kiárusítása többet ér, mint az illem, és ha a vállalatok mások fájdalmán nyerészkedésre építik az üzleti modelljüket.

Végül köszönetet mondott férjének, édesanyjának és jogi csapatának, köztük Jenny Afiának, hogy támogatták ebben a küzdelemben.