Celebnők, akikre vékony testalkatuk miatt szállt rá a sajtó

2021.03.13. 11:45

Rengeteg híres nővel fordul elő, hogy a bulvárlapok a testalkatuk miatt írnak róluk. Mi általában akkor szoktunk ilyesmivel foglalkozni, ha egy celeb közzéteszi, mennyit fogyott, vagy életmódot váltott, vagy csak simán annyira látványos a változás, hogy az már önmagában hírértékű. De vannak nők, akik legalább életük egy szakaszában nem úszhatták meg, hogy a nemzetközi sajtó állandóan azt tárgyalja, milyen soványak, és találgassa, vajon mi történt velük.

Na, pont ilyen nőket gyűjtöttünk az alábbi galériába: van köztük színész, modell és énekesnő is, egyiket brutális diétával, másikat intenzív kábítószer-használattal gyanúsították a megjelenése miatt. Volt, amikor nem is tévedtek, máskor családi problémák vezettek a komoly fogyáshoz, de előfordult olyan is, hogy a végeredmény a celebeknek megfizethető személyi edző-személyi szakács-személyi stylist triumvirátussal volt összefüggésben.

Érdekes módon a felvilágosító jellegű munka viszont általában a civilekre marad. Hogy csak két illetőt említsünk, akik azért beszéltek evészavaraikról, hogy mások ne járjanak így, vagy merjenek segítséget kérni: a közelmúltban egy ortorexiás fiatal nőről írtunk, akinek életét kórosan befolyásolta a kényszeres késztetése az általa egészségesnek tartott táplálkozásra.

2012-ben pedig egy anorexiás nő, Valeria Levityina története járta be a világsajtót. Az orosz nő akkoriban Monacóban élt, kisgyerekkora óta voltak evészavarai. Eleinte anyja nyomasztása miatt, aki attól félt, hogy a család többi tagjához hasonlóan kövér ember lesz a lányából, de végül maga is elhitte, hogy sosem lehet elég sovány. Próbáltunk utánajárni, hogyan él most, de nem sikerült: a történetét közlő, impresszum nélküli híroldalak egyike-másika azt írja, hogy 2013-ban elhunyt Monacóban, más pedig azt, hogy ez álhír. Ami biztos, hogy egy 2014 áprilisában adásba került brit tévéműsorban szerepelt.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Celebnők, akikre vékony testalkatuk miatt szállt rá a sajtó

Vagy a rajongók. Aztán az egyikükről kiderült, hogy veseátültetése volt, a másikról meg az, hogy képtelen hízni.

3 · Mar 13, 2021 11:45am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments