Kylie Jennerről 2019-ben írta meg a Forbes, hogy a világ legfiatalabb self-made milliárdosa – erről aztán kiderült, hogy nem teljesen igaz, valahol 900 millió dollár körül lehet az összvagyona (ez bő 278 mililárd forint). Mindenesetre elég tehetős ahhoz, hogy jó sok embert kiakasszon azzal, ha pénzt kér, noha nem magának.

A hétvégén pedig pont ez történt: Jenner egy Instagram Storyban írta, hogy Samuel Rauda sminkes, akivel korábban dolgozott, az elmúlt hetekben balesetet szenvedett, és agyműtétet kellett végezni rajta, a családjának pedig szüksége van az anyagi támogatásra; segítsen mindenki, aki tud – írja a Sun. A celeb közzétette az adománygyűjtő oldal linkjét is, innen kiderül, hogy 120 ezer dollárt szeretne a család így gyűjteni a fiatal férfi eddigi orvosi költségeire és rehabilitációjára; posztunk élesedésekor már majdnem megvan a százezer.

A Twitteren mindenesetre Jenner kapott rendesen: a többség azt sérelmezte, hogy ha valakinek ennyi pénze van, miért nem ad belőle, és miért kér erre másokat (egyébként Jenner adományozott ötezer dollárt).

Más emlékeztetett, hogy Jenner amúgy minden hülyeségre hajlamos költeni, például arra, hogy Birkin táskákkal halmozza el az óvodás gyerekét.

 Végül egy összefoglaló jellegű állásfoglalás: „képzeld el, hogy milliárdos vagy, aki napi 450 ezer dollárt keres, és nem akarsz kiadni 60 ezret, hogy megmentsd egy barátod életét. Kylie Jenner megbaszódhat.”

(A 60 ezer dollár az agyműtét költsége.)