Az Addison Rae Easterling nevű médiaszemélyiségről eddig főleg azért írtunk, mert ahhoz képest, hogy pont ugyanazt csinálja, mint minden kortársa (hol laza, hol szexi öltözetben táncol a TikTokon), nagyon jól megél belőle.

Hát most már nemcsak ezt csinálja (senki ne számítson elsöprően váratlan fordulatra), hanem az énekléssel is próbálkozik. Íme, az első dala, amelyet tíz nap alatt több mint 13,2 milliószor néztek meg a Youtube-on. A címe: Obsessed, amit többször előzékenyen kiír a videóban, szóval mindenki elolvashatja, mielőtt közvetlenül ezután epilepsziás rohamot kap.

A dal arról szól, hogy Easterlingnek a partnere azt mondja, a megszállottságig odavan érte, és erre az influenszer azt mondja, hogy igazából ő is magáért. A refrén szerint pedig:

I'm obsessed with me as much as you
Say you'd die for me, I'd die for me too
And if I lost you, I'd still have me, I can't lose
When you say that you're obsessed with me, me too

vagyis annyira a megszállottam vagyok, mint te; azt mondod, meghalnál értem, hát én is, és ha elveszítenélek, akkor én még mindig megmaradok magamnak, [szóval] nem veszíthetek, azt mondod, a megszállottam vagy, én is [a magamé]. Az arroganciától duzzadó sorokat lehet, hogy iróniának szánták – mondja meg ön, mennyire látja ezt hihetőnek.

Ez irónia?

Ha a twitteres reakciókból indulunk ki, akkor a mű mindenesetre betalált a közönségnél, ez a fiatal nő bármit tesz ott közzé, jönnek a rajongói megnyilvánulások, amelyek szerint mindenki a dala, illetve személye megszállottja lett – sok ilyen üzenetet oszt meg maga is ugyanott (a Youtube-kommentek nem ennyire elismerőek). A harmadik megtekintés után is az a benyomásom: a dal legjobb tulajdonsága, hogy 2:14 után véget ér, de az is lehet, hogy önök kifejezetten szeretik ezt a stílust, és szívesen hallgatják ezentúl az Obsessedet. Természetesen erről is várjuk a véleményt!

Meghallgatja még ezt a dalt önszántából valaha?

Easterling a laza táncolgatós videóknál eggyel szexibb stílusra váltott mindeközben, bizonyára az erotikus popkarriere indításával összefüggésben távolodva a megközelíthető lány imidzsétől. Az alábbi minigalériában néhány viszonylag friss képet láthat arról, miként mutatkozik mostanában.

Az előadóművésszel a Rolling Stone is készített interjút, ebben elmondta, hogy ez a dal nem annyira mély, amilyennek mások gondolják. Régóta szeretett volna énekelni, a covid-19 miatti bezártságot pedig arra használta, hogy többek közt dalszerzést tanuljon, és kialakítson maga körül egy olyan zenei teamet, amely sikeressé teszi a popzenei szárnybontogatását. És már egy csomó dala van, szóval készüljenek.

Ha pedig kíváncsiak egy zeneileg képzett ember véleményére is, a Velveten olykor emlegetett Joel Berghult nemrég készített egy videót, amelyben elmondja. Szerinte Easterlingnek lehet keresnivalója a popszakmában, de ahhoz énektanár kell, ez a dal meg nem valami jó.