Lássuk gyorsan, mi történt ismert magyar emberekkel a tegnapi hírösszefoglaló óta!

Tóth Vera egy élő Facebook-videóban beszélt a koronavírussal kapcsolatos tapasztalatairól, beleértve az oltást, illetve annak okait, hogyan kaphatta el a fertőzést, ha már beoltották. Arról is beszélt, hogy a legészszerűbbnek azt tartja, ha az ember beoltatja magát, és utána, a teljes védettség kialakulásáig nagyon óvatos életvitelt folytat. Na de mindezt már csak a Blikk szemléjéből tudjuk, ugyanis ma reggelre annyian jelentették a Facebooknál ezt a videót, hogy már elérhetetlen. Erről ő maga írta, hogy „a Facebook rendszere gyakorlatilag kivetett magából, aztán a live eltűnt, az oldalamra pedig nem tudtam belépni hosszú órákra, pedig csak azt szerettem volna elmondani, hogy az oltás után is nagyon vigyázzatok magatokra, hisz az immunrendszernek idő kell, hogy működésbe lépjen. [...] Aggasztó az emberi agresszió és frusztráltság, az, hogy azt feltételezik rólam, hogy a kormány fizet a posztokért, mert tuti nem is oltottak be, csak reklámoznom kell, mert így gyűjt “kísérleti nyulakat” a gyógyszeripar? Na ezen már nem tudtam, hogy sírjak e vagy nevessek”. További részleteket a képre kattintva olvashat.

 Ugyancsak a Blikken láttuk, hogy Stohl András olyan emlékeiről beszél ma este az Összezárva Hajdú Péterrel című tévéműsorban, amelyekről eddig nem. (A 2002-es balesetéről van szó, amely miatt a mai napig nyomasztja a bűntudat, ez szerinte élete végéig fog tartani.) Ezek szerint a baleset után, a kórházi tartózkodása során kétszer újra kellett éleszteni, eközben ő mit sem tudott magáról, „álmában” pedig egy LGT-koncerten járt a Tabánban. „Elmondása szerint egyszer csak a helyszínen egy egészségügyi sátorban találta magát. Ott állt felette két orvos fehér köpenyben, akik nyugtatni próbálták, hogy minden rendben lesz. A sátorból kilépve egy elektromos kábel alatt akart átbújni, de megrázta az áram és a földre esett. Fel akart állni, ám az áram újra padlóra küldte, szerinte valószínűleg ez lehetett a két defibrillálás” – írja a Blikk. Illusztrációnak fogadja szeretettel ezt a körülbelül 30 éves fotót, amelyet a színész a közelmúltban tett közzé.

Új klipja jelent meg az Éden Hotel és az Aranypart című realitykből ismert Járvás Leventének. A dal nagyjából arról szól, hogy végre nyitnak a klubok, éljen – a klip pedig tele van olyan gyöngyszemekkel, mint hogy Levi J. susogós melegítőben vasalgat. Ez utóbbi váltott ki a Youtube-on egy pompás kommentet is, az előadó édesapjától: „Fiam!!! Karácsonyra vettem anyàdnak a vasalódeszkàt, szìjel bombàzlak csak gyere haza...”.

Röviden:

Molnár Ferenc Caramel arról beszélt a Blikknek, hogy a karantén kezdete óta sok minden változott az életvitelében: többet segít a házimunkában, de a felesége eltiltotta a teregetéstől, illetve megnőtt egy kicsit a hasa, úgyhogy elkezdett sportolni, „de a harmadik edzésen lesérültem, ínhüvelygyulladásom lett, másfél hete zongorázni sem tudok”.

Tornóczky Anita ebben a műsorban azt mondta (via Bors), hogy szerinte senkinek sem tesznek jót a realityk, amelyek szereplői „ maguk sem tudják, hogy ebből mi az, ami valóság. [...] Azt gondolom, hogy ez nagyon elviszi a fókuszt és egy olyan életet mutatnak az embereknek, amit nem feltétlenül tudnak megélni és nem biztos, hogy egy jó irány. Nem mindenkinek kell arra vágyni, hogy sportkocsival közlekedjen, mert nem biztos, hogy attól boldog lesz és nem biztos, hogy azok az emberek boldogok, akiknek az életébe belelátunk”.

Végül pedig egy újabb zenei hír: Back In The Club címmel új EP-je jelent meg a MADDOW néven alkotó magyar houseproducernek, Don Diablo kiadójánál, a Hexagonnál, amire nagyon büszke. De másra is. „Ami nagyon büszkévé tesz, hogy ehhez a dalhoz a barátnőm (aki szintén producer, Manela néven tevénykedik), kölcsönözte a hangját.” Az előző közös munkájuk, a Potion a dj-k által a világon a 66. legjátszottabb dal volt, „Oliver Heldens, Tiesto, Alesso, Morgan Page, és Kryder azóta már folyamatosan játsszák a zenéit, illetve már a kiadójuktól is érkezett megkeresés, de annyi helyen feltűnt a dal, hogy még Diplo is rábukkant, és játszotta a műsorában.”

A zenei kultúra sokszínűségének bemutatása érdekében ezek után hadd hívjuk fel a figyelmet arra a tényre is, hogy bejelentettek egy igazi, hús-vér koncertdátumot is: 2022. február 1-jén az Akvárium klubban Katatonia (és Sólstafir) koncertek lesznek. (A két zenekart a Fekete Zaj Fesztivál hozza el.)