Julia Roberts a kilencvenes években majdnem feleségül ment Kiefer Sutherlandhez, de az esküvő előtt faképnél hagyta, és Írországba utazott a színész legjobb barátjával, Jason Patrickel. A dologról a két férfi azóta nem beszélt nyilvánosan, de most adtak egy közös interjút. Íme, a teljes felvétel, alatta pedig összefoglaljuk a hátteret és a lényeget.

Szóval valószínűleg kevesen emlékeznek már rá, de Julia Roberts és Kiefer Sutherland színészek a Flatliners című filmjük forgatásán egymásba szerettek, pedig, mint a PerezHilton emlékeztet, a férfi éppen válófélben volt, a nő pedig Dylan McDermottal járt jegyben. Amikor Roberts átvette a legjobb női mellékszereplőnek járó Golden Globe-ot az Acélmagnóliákért, a köszönőbeszédében a „szépséges kék szemű, zöld szemű legjobb barátjáról” beszélt, aki mindent megad neki – ami egyértelműen Sutherlandre utal.

Álompárnak számítottak, bár volt megcsalós-különélős időszak is, amelyben egy Raven nevű gogo-táncos azt állította, hogy a színész vele lépett félre, Robertsről pedig állította, hogy a Pretty Womannel járó siker bizonytalanná és hűvössé tette. Na de aztán rendezték soraikat, és az esküvőre készültek – amelyre végül nem került sor. Roberts lefújta, és a tervezett lagzi napján Írországba repült Jason Patric társaságában, akivel majd' megették egymást, olyan intenzíven csókolóztak.

Jason Patric akkoriban Sutherland egyik legjobb barátja volt, együtt játszottak Az elveszett fiúkban, szóval Sutherland elég nagy árulásnak érezhette a dolgot. Állítólag ezt mondta:

ha Jason a kezeim közé kerül, darabokra tépem. Az a kígyó a legjobb barátomnak tettette magát, és erre kiderül, hogy végig a csajomat akarta.

A pár egyébként 1992-ben szakított, a következő évben a színésznő Lyle Lovett countryénekes felesége lett, akivel 1995-ben váltak el. Sutherland és Patric pedig azóta most először adtak együtt interjút úgy, hogy érintették ezt a témát – bár 2011-ben is lehetett őket közös produkcióban látni, de akkor nem beszéltek a botrányról, amely két évtizedre tönkrevágta a barátságukat. A kétezres évek vége óta állnak újra szóba egymással.

Patric elmondása szerint a sajtó annak idején nagyon felfújta a dolgot, és egyébként sem illő úgy beszélni a Robertset érintő kérdésekről, pláne megvédeni a színésznőt, hogy ő maga nincs jelen. De a lényeg, hogy nagyobb feneket kerítettek az ügynek, mint amelyet megérdemelt.

2006-ban Sutherland a Rolling Stone-nak adott interjút, amelyben egy countrydalos viccel jellemezte a helyzetét („odalett a pickupom és a kutyám és a legjobb barátom, és a legjobb barátom hiányzik”), azután vették fel a kapcsolatot. Csak azt sérelmezte, hogy egy idegentől hallott először a viszonyról, nem tőle. Viszont egy 2016-os interjúban arról beszélt, hogy Roberts szerinte bátor volt, hiszen rájött, hogy mégsem szeretne összeházasodni vele, és ezt meg is merte mondani neki. 

Mindketten fiatalok voltunk és nagyon szerelmesek, úgy döntöttünk, hogy össze akarunk házasodni, de aztán ez a másik dolog felülírta a terveinket. Valószínűleg a világ leghíresebb nője volt, és ez az esküvő, amelynek rólunk kellett volna szólnia, valami nagyon nagy dolog lett.

 Most pedig a podcastben úgy emlékezett vissza, hogy neki nehéz volt az az időszak, nekik meg bizonyára igazán kínos. De 

ha szerelmes leszel, szerelmes leszel. Ezzel nincs mit tenni. [Roberts] különleges szermély, és ő is az. Az időzítés olyan, amilyen, aztán mindenki továbblép.

Patric pedig azt mondta, amikor újra elkezdtek beszélni, semmi drámai nem történt, 

váltottunk néhány szót, de inkább csak nevettünk és ittunk egyet. [...] Már beszéltem erről a sajtóban, de mindketten több házasságon túl vannak azóta, és azt hiszem, mindketten nagyon elégedettek az életükkel. És ami végül megmaradt az egészből, az egy 35 éves haverság Kiefer és köztem.

(Roberts 2002 óta Danny Moder felesége, három gyerekük van.)

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Kiefer Sutherland megbocsátott a legjobb barátjának, amiért lecsapta a kezéről Julia Robertset

Jason Patric a színész legjobb barátja volt - aztán húsz évig nem beszéltek. De most már igen, és interjút adtak.

2 · Apr 30, 2021 10:43am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments