Mickey Rourke egy hosszú bejegyzést tett közzé az Instagramon, amelyben a Law & Order: Special Victims Unit című sorozatot (nálunk: Különleges ügyosztály) dicséri.

 A 68 éves színész azt írta, otthoni izolációja közepette kapcsolt oda a sorozatra, és lenyűgözte az a minőségű színészi munka, amivel találkozott – most először, noha ez már a huszonkettedik évad. 

Mariska Hargitay egy nagyon alapos színésznő, minden epizódban óriásit alakít. Az elkötelezettsége és pontos munkája egészen más szintekre emeli. Nagyon kevés az ilyen filmes színésznő, ha egyáltalán van ilyen, aki felveheti vele a versenyt. Óriási tiszteletet érdemel a lenyűgöző képességeiért

– lendült bele a dicséretbe aztán igazán Rourke, aki a további fontosabb szereplők munkáját is méltatta. „Kifejezetten élvezetes számomra hogy kényelmesen figyelhetem ennek a kivételes színészcsapatnak a munkáját. Gondolom, ha nem lenne a karantén, valószínűleg sosem láttam volna ezt a műsort, de mivel az erőemelős edzéseimet a nappaliban tartom, végig megy a tévé, így fedeztem fel ezt a mesés műsort. Tiszteletem mindannyiótoknak, amit csináltok, valódi színészet, nem olyasféle szar, mint a Marvelé.”

A végszó azért ilyen keserű, mert a színész 2010-ben játszott a Vasember 2-ben, és ez azóta is borzalmas tapasztalatként gyötri. Gonosz karaktert alakított (Ivan Vanko/Whiplash, lásd a borítóképen), amelyet minden jelentőségétől, hátterétől, értelmétől megfosztottak érzései szerint a kész filmben. Erről többször nyilatkozott azóta, 2011-ben például így:

Több réteget és színt szerettem volna hozni [a karakterbe], hogy ez az orosz ne csak egy vérszomjas, bosszúálló rosszfiú legyen. És megengedték

– mondta, majd hozzátette, a Marvel vezetői viszont egy egydimeziós gazembert akartak látni a végeredményben, úgyhogy a legjobb alakításait egyszerűen kivágták a film végleges változatából. Amely persze így is óriási pénzügyi siker lett, de Rourke soha többé nem dolgozott a Marvellel.