Leonardo DiCaprio vett egy új házat – mármint olyan szempontból újat, hogy ő még nem lakott benne, illetve van még neki néhány, amire mindjárt bővebben kitérünk. De először lássuk a friss szerzeményt!

Az ingatlan, mint a ZillowGoneWildCelebrityHomes értesült, Los Angelesnek a Los Feliz nevű környékén található, Jesse Tyler színésztől vásárolta meg. 7,1 millió dollárt fizetett érte, ez kicsit több mint kétmilliárd forintnak felel meg. 457 négyzetméteres maga az épület, egy 2226 négyzetméteres telken fekszik. Négy hálószoba és ugyanannyi fürdőszoba tartozik hozzá.

Ha valakiben felmerült volna, hogy szegény Jesse Tyler vajon hol fog akkor lakni ezentúl, semmi vész: nemrég vett magának Los Angeles egy másik, Encino nevű részén. Ez 8,69 millióba került (2,468 milliárd forint), viszont nagyobb is: hét hálószoba, nyolc fürdő tartozik hozzá, mindez és még sok más 843 négyzetméteren.

Mennyi ház!

DiCaprio lehet, hogy azért vette az ingatlant, hogy ott lakjon, de nem kizárt az sem, hogy csak befektetésnek, esetleg kiadni, vagy egy családtagjának, mint például ezt a házat. Az biztos, hogy jóval több háza és lakása van, mint azt a praktikum indokolná például egy olyan ember esetében, akinek Los Angelesben, New Yorkban, illetve egy csendesebb vidéken is jó, ha van hol aludni.

Hogy a legkomolyabbal indítsunk, 2015-ben vásárolt egy belizei szigetet, amelyen egy luxus-öko-nyaralóhelyet tervez nyitni. Engedélykiadási problémák miatt a nyitás évek óta tolódik, pedig tényleg úttörő gondolatnak számít, amit a színész megvalósítani szeretne: száz százalékban megújuló erőforrásokkal biztosított energia, helyben szűrt esővíz, és olyan megoldások, amik mindent összevetve a Blackadore Caye nevű sziget növény-és állatvilágának, illetve vizeinek kedveznek, hogy ez legyen „a világ első valóban helyreállító jellegű szigetfejlesztése”. Itt olvashat róla bővebben, ez pedig a beruházás hivatalos oldala. Ebben a cikkben pedig olyan apróságokra is kitérnek, minthogy a vendégek még eldobható palackot sem vihetnek magukkal a szigetre, és mindent komposztálnak, amit csak lehet, hogy javítsák a talaj állapotát.

Más ingatlanoknál is fontos DiCapriónak a környezettudatosság: a SheKnows írja a cikkében, hogy New Yorkban egy duplalakást alakított ki egy zöld lakótömbben, amely a Hudsonre néz. És úgy egyébként is elég jól fest. Először egy lakást vásárolt, aztán megvette a szomszédját és összenyittatta – amúgy az épületben van még eladó lakás, szóval nem késett le róla.

A fentieken kívül van még négy kisebb-nagyobb ingatlana Los Angelesben és közvetlen környezetében (ezt a malibui parti házat körbe is járhatja ebben az ingatlanhirdetésben), illetve az alábbi képen látható a Palm Springs-i tulajdona vendégháza. További számok, adatok itt tekinthetők meg az ingatlanportfóliójából, de nehéz képben maradni, olyan gyakran foglalkozik ilyesmivel.

Egyébként valószínűleg a malibui házában lakik, amit 2016 végén vásárolt meg, és még saját partszakasza van. Az alábbi videóban mindenesetre kimerítően tárgyalják a kérdést, bő képanyaggal – az érdemi tartalom körülbelül a két és feledik percnél kezdődik.

Ha pedig kíváncsi lett, milyen házakat adnak-vesznek más híresek, ajánljuk például ezt a cikkünket, amely Tom Cruise coloradói birtokát mutatja be.