Harry és Megán, Sussex hercege és hercegnéje nagy örömmel köszöntik a világon lányukat, Lilibet “Lili” Diana Mountbatten-Windsort. Lili június 4-én, pénteken született 11:40-kor, a Santa Barbara Cottage Hospital orvosainak és személyzetének hozzáértő gondoskodásában

– kezdődik az a közlemény az Archewell alapítvány honlapján, amelyben Harry herceg és Meghan Markle tudatják a világgal családjuk bővülését, az alapítvány nevében. Már mindannyian hazatértek a kórházból, jól vannak. A csecsemőről továbná azt hozták nyilvánosságra, hogy körülbelül 3480 grammal jött a világra.

A Liliként emlegetett baba a Lilibet nevet dédanyja után kapta: ez II. Erzsébet családi beceneve, már kislánykora óta; a gesztus egy szeretetteljes üzenet a család felé, amellyel mostanában a hercegi pár elég sokszor vállalt nyílt konfliktust. A Dianát aligha kell magyarázni: a herceg elhunyt édesanyjára, Diana hercegnére emlékeznek vele. A pár elsőszülöttje, Archie Harrison Mountbatten-Windsor két éves.

A hírre reagálva a királyi család hivatalos közösségimédiás kommunikációs felületei mind szép és örömteli üzeneteket közöltek. Amit a királynő használ, az az ő, Károly, Camilla és Vilmosék nevében tudatta a világgal elbűvöltségüket a jó hír hallatán.

A Cambridge-ek aztán külön is megnyilvánultak, megjegyezve, hogy nagyon örülnek „Lili baba” érkezésének, és gratulálnak hozzá „Harrynek, Meghannek és Archie-nak”.

 A biztonság kedvéért mindezt a Twitteren is üzenték.

 Lilibet egyébként a királynő tizenegyedik dédunokája, születésnapján osztozik III. György angol királlyal, a trianoni békeszerződéssel, Angelina Jolie-val és Gyurcsány Ferenccel.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Nagy erőkkel gratulál a palota Lilibet Diana születéséhez

Harry herceg és Meghan Markle megjósolható nevű, második gyereke június 4-én jött világra.

165 · Jun 07, 2021 08:18am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments