Kétségtelen, hogy Céline Dion élete filmre kívánkozik: a francia kanadai családba született, angolul rosszul beszélő lány életét igen fiatalon megváltoztatja a tehetsége. Nyelvórákat vesz, megcsinálják a fogait, megnyeri az 1988-as Eurovíziót, aztán a '90-es évek egyik legsikeresebb dívájává válik. Dion 14 éves volt, amikor bizonyos René Angélil producer elzálogosította saját házát, hogy a tehetséges kamaszlány karrierjét beindíthassa, és az énekesnő 1994-ben feleségül ment a nála 26 évvel idősebb férfihoz. Három gyerekük született, egészen Angélil 2016-os haláláig együtt éltek.

Pontosan ez a sztorija a 2020-ban készült, Aline című filmnek, amit júliusban a Cannes-i filmfesztiválon fognak versenyen kívül vetíteni. Bár minden életrajzi adat egyezik, a főszereplőt nem Céline Dionnak hívják, hanem Aline Dieu-nek. A Dieu szó franciául azt jelenti, hogy Isten. Íme a trailer.

A The Wrap című oldal sem tudta megállapítani, miért változtatták meg a főszereplő nevét a filmben, de minden bizonnyal azért, mert Céline Dion nem járult hozzá, hogy az életéről elkészüljön ez az alkotás. A film főszereplője Valérie Lemercier, ő maga a rendező is egyben, ráadásul a forgatókönyv két szerzőjének az egyike. Az 53 éves énekesnőről a fenti kép 2020 márciusában, az 57 éves színésznőről az alábbi kép 2021 márciusában készült.