Shannen Doherty filmnézős estét tartott otthon, és rájött, hogy valami nagyon zavarja, úgyhogy megírta az Instagramra.

Ma este filmeket nézek, és észrevettem, milyen kevés női szereplő van, akivel azonosulni tudok. Mármint arcfeltöltés, botox és ráncfelvarrás nélküli nők. Nők, akik elfogadják az arcukat, és mindazt a tapasztalatot, amelyet megmutat. Éltem. Boldoggá tesz a tudat, hogy éltem, és az arcom tükrözi az életemet. Sok mindent túléltem, igen, a rákot is, de még annál is többet. Már elfogadom önmagamat. Végre. Elég volt abból a szemléletből, amit a magazinok és Hollywood próbál ránk erőltetni. Olyan nőket akarok látni, mint én. Mint mi

– írta a színésznő, és megmutatott egy közeli, sminkmentes fotót az arcáról. Doherty egyébként ötven éves, ha hirtelen nem tudná hova tenni életkorilag a sok műnő látványa miatt.

 A témáról nemrég Kate Winslet színésznő is elmélkedett egy nagyon érdekes interjúban: neki elvi kérdés, hogy ne szépítsék túl a filmjeiben, és a legutóbbi sorozatát népszerűsítő plakátot is kétszer küldte vissza, mert leszedték a szarkalábait.

Az aggaszt, hogy az arcok szépek. Az arcok, amelyek változnak, mozognak, szépek, de már nem tudjuk megszeretni ezeket az arcokat, mert állandóan filterekkel takarjuk el őket a közösségi média miatt, és már mindenki tudja magát photoshopolni, retusálni, és így is tesznek.

De Dohertyre visszatérve: a színésznőnél 2015 márciusában diagnosztizáltak mellrákot, és két évig kezelték, mire bejelentette, hogy valószínűleg sikerült meggyógyulnia. Csakhogy 2020 februárjában ismét visszatért a betegsége, mint a Page Six írja, négyes stádiumban.

Végül, csak érdekességképpen: a gyerekkora óta színészkedő Dohertyről íme három kép, élete különböző időszakaiból.