A beállított és retusált képek mellett időnként találkozhatunk natúr felvételekkel is, ilyeneket gyűjtöttünk most össze hazai és külföldi hírességekről, akik vállalják szépséghibáikat.

palvin Barbara

A világhírű magyar szupermodell, Palvin Barbara néhány nappal ezelőtt, a görögországi nyaralásáról posztolt smink nélküli fotót. A fiatal szépséget leggyakrabban több rétegnyi alapozóval és szemhéjfestékkel láthatjuk, ám úgy tűnik, ő is a természetes arcbőrre esküszik. 

Az idő nagy részében otthon voltam, smink nélkül. Emiatt az arcápolási rutinom is leegyszerűsödött. Nagyon fiatalon kezdtem modellkedni, a legőrültebb sminkeket már 15-16 évesen kipróbáltam. Az unokatestvéremmel folyton elcsentük anyám festékeit, de most már a természetesség híve vagyok.  

– mondta korábban a Vogue-nak Palvin, akit akár nyolc-kilenc alkalommal is újrasminkelnek egy-egy fotózáson.

Radics Gigi

A Megasztár egykori győztese, Radics Gigi édesanyaként már nem tartja fontosnak, hogy erős sminket viseljen a mindennapokban, néhány évvel ezelőtt viszont még nem merte bevállalni, hogy natúr szelfit posztoljon magáról. Az énekesnő első gyermeke, Bella egyébként tavaly októberben született meg.

Mostanában nincs annyi időm sminkelni az anyai teendők miatt, de én ezt egyáltalán nem bánom. Jó érzés, hogy pihenhet a bőröm 9 év után. [...] Hálaistennek elég pörgős volt az elmúlt 9 évem, de ez azt is eredményezte, legalábbis úgy gondoltam, nem mehetek sehová, hétköznapokon sem smink nélkül, mert ha valaki esetleg meglát nélküle, akkor biztosan majd az alapján ítél meg, hiszen még sminkkel is sokszor kaptam az ívet... Miért kell annyi smink? Vagy de csúnya vagy, 30 évesnek nézel ki stb. Én ezt el is hittem 16 évesen és megfogadtam, hogy bárhová is megyek, mindig úgy lépek ki az ajtón mintha színpadra állnék. Rosszul tettem. Olyan képet akartam látni magamról mindig, minden percben, ami nem a valóság.

– fogalmazott az Instagramon Radics, aki azóta megtanulta elfogadni önmagát.

Singh Viki

A Rising Star egykori csillaga, Singh Viki az Instagram-oldalán gyakran mutat magáról smink nélkül fotókat. Az énekesnő nemrégiben is jelentkezett eggyel: elárulta, sokkal jobban érzi magát, ha nincs kifestve. A Blikk ennek kapcsán meg is kereste őt.

Kellett idő ahhoz, hogy megszeressem a tükörképem. Szerintem ez megtörtént és mostanra már nem is szeretek sminkelni. Mostanra eljutottam odáig, hogy smink nélkül sokkal jobban érzem magam. Sőt, egyre kevésbé értem azokat, akik főleg nyáron, állandóan ki vannak festve.

– vallotta be a lapnak.

Tóth Vera

Korábban a Megasztár első szériájának győztese, Tóth Vera is megmutatta, hogyan néz ki smink nélkül. Az énekesnő úgy érzi, nincs mit takargatnia, s mint kiderült, a szakértők szerint a bőre olyan állapotban van, mintha 25 éves lenne.

Nofilter, nosmink. A posztom alatt keletkezett komment és gyűlöletcunamira választ adva, hogy mi van a makeup alatt. Ez van alatta. Nincs mit takargatnom, úgy érzem. Tudom, hogy nem kellene bizonygatnom, de mostanában kicsit érzékenyebb vagyok és úgy éreztem, tartozom egy ilyen poszttal. Hozzátesz, hogy egy hónapja heti egy deci vörösbort engedek meg magamnak, nem kávézom, rákattantam a gyógynövényekre, sokat sportolok, eszem, amit kívánok, de mértékkel. Ezek is hozzásegítenek a külső-belső harmóniámhoz.

– olvasható Tóth posztjában.

Dobó Ági

A 2010-es Miss World Hungary győztese, Dobó Ági ébredés után, smink nélkül is bátran mutatkozik követői előtt, nem fél megmutatni valódi arcát. A műsorvezető-modell szeret adni a külsejére, de nem tartja fontosnak, hogy otthon is kicsípje magát.

Szerintem nem feltétlen kell csinosnak lennünk otthon, inkább ápoltnak érdemes lenni. Nem vagyok piperkőc nő, jóllehet a szépségkirálynőkről az emberekben olyan kép él, hogy biztosan otthon is tűsarkúban meg kisestélyiben flangálnak. Ezekre nem adok, amikor itthon vagyok.

– nyilatkozta korábban a Blikknek Dobó, aki nemrég egy natúrszelfit is mutatott:

FrissReggeliArcHaj...

– írta röviden bejegyzésében az egykori szépségkirálynő.

Összeállításunk további részében külföldi hírességek sminkmentes felvételeit mutatjuk meg.

Lady Gaga

Bár a forgatások, a koncertek és a vörös szőnyeges események megkívánják az erős sminket, Stefani Germanotta, azaz Lady Gaga nem rejtőzködik, aprócska szeplőit sem fedi el mindig. A bevállalósságáról és merész öltözékeiről is elhíresült énekesnő vállalja bőrhibáit. Két évvel ezelőtt egyébként saját beauty márkát is alapított Haus Laboratories néven, de úgy véli, bőrünket pihentetni is kell. 

Amikor fiatal voltam, soha nem éreztem magam szépnek. És amikor megpróbáltam rátalálmi a belső és külső szépség érzésére, felfedeztem a smink erejét.

– nyilatkozta korábban a 35 éves énekesnő, aki smink nélkül is került már címlapra.

Jennifer Lopez

A világ legszebb nőjének is megválasztott énekes-színésznő, Jennifer Lopez július végén töltötte be 52. életévét, ám szinte semmit nem öregedett az elmúlt tíz évben. JLo állítja, semmilyen szépészeti beavatkozást nem vett igénybe, fiatalságát botox nélkül is megőrizte, és pőre arcbőrrel is bátran mutatkozik.

Fényvédőt mindig viselek, rengeteg vizet iszom és sok gyümölcsöt, zöldséget fogyasztok. A génjeimnek köszönhetem, hogy ilyen a bőröm, de ügyelek arra is, hogy kipihenjem magam, legalább nyolc órát szoktam aludni.

– mondta korábban Lopez az Insidernek.

Se púder, se rúzs, se szemceruza:

Selena Gomez

Az egykori Disney-sztár, Selena Gomez azóta jelentkezik gyakrabban sminkmentes fotókkal, mióta Rare beauty néven saját kozmetikai céget alapított. 

A szemem alatti karikákkal nem vagyok kibékülve. Tudom, hogy szép vagyok a magam módján, de az arcomon vannak olyan pontok, amelyek rombolják az önbizalmam, azokat elrejtem korrektorral.

– fogalmazott korábban a 29 éves énekes-színésznő, akinek szavait az Elle idézte.

Victoria Beckham

A sminkelést a Spice Girls lányegyüttes egykori tagja, Victoria Beckham sem ellenzi, de ő is a természetes arcbőrre esküszik. A nap a szeplőit is előhozza, de a 47 éves divattervező-üzletasszony ezt is felvállalja. 

Azért használok sminket, hogy jól érezzem magam a bőrömben. Ez növeli az önbizalmam, úgy érzem, kisminkelve vagyok igazán önmagam. Nem mindegy azonban, hogy mit kenünk az arcunkra.

– szögezte le Beckham a Harper's Bazaar interjújában.

Drew Barrymore és Cameron Diaz

Szemkörnyéki ráncait a két hollywoodi színésznő, Drew Barrymore és Cameron Diaz, akik annak idején Charlie angyalaiként tűntek fel a filmvásznon, büszkén vállalja. Mindketten úgy gondolják, az a legfontosabb, hogy szeressük magunkat a szépséghibáinkkal együtt. Barrymore-nak egyébként saját sminkmárkája is van, amely a Flower Beauty nevet kapta.