Szinetár Dóra az UNICEF jószolgálati nagyköveteként egy repülőgépen szoptatós fotót osztott meg az anyatejes táplálás augusztus 1-jei világnapja alkalmából, mellyel nem polgárpukkasztani akart, csupán felhívni a figyelmet egy fontos társadalmi ügyre.

A színésznő szerint ha valaki nyilvánosan szeretné szoptatni a babáját, és ezt diszkréten meg is tudja oldani, akkor ne mondjon le róla csupán azért, mert mások prűdek.

Nem hiszek a villamosmegállóban a meztelen anyai mellek közszemlére tételének szükségességében, sem abban, amikor a nagycsoportos Pistike egy társaság közepén rángatja elő az anyukája cicijét, aki ezt hagyja. De egyáltalán nem érzem normálisnak, hogy ezek miatt a mások számára zavarba ejtő szélsőségek miatt általánosságban ki kellene jelenteni, hogy »ha szoptatni akarsz, csináld otthon«, vagy hogy »egy éves kor fölött a szoptatás felesleges és ízléstelen«...

 – kezdte Szinetár, majd így folytatta.

A mellékelt fotó egy hónapja készült Spanyolország felé egy repülőúton, ami pont beleesett Benji délutáni alvás idejébe, de az utazás sok izgalmától úgy fel volt pörögve, hogy csak »egy cicivel« tudtam lenyugtatni, és elaltatni. Ám amint ezen a képen is látszik, úgy is meg lehet etetni egy kisbabát, vagy elringatni szoptatva egy kisgyereket, akár nyilvános helyen is, kellő takarásban, hogy az tényleg senkinek az érzékenységét ne zavarja.

 – fejtette ki véleményét a nyilvános szoptatásról a színésznő.