A karrier és az önmegvalósítás miatt sokan a negyvenes éveikre tolják a babavárást, azokra a nőkre pedig, akik egyedül is jól megvannak, vagy nem érzik magukat késznek arra, hogy családot alapítsanak, a társadalom nyomást gyakorol. A kérdést, hogy miért nem szült még gyereket, Sári Évi, Csősz Boglárka és Molnár Anikó is gyakran megkapja. 

Sári Évi

Sári Évi gyakran elgondolkozik azon, mi visz rá vadidegen embereket arra, hogy rosszindulatú kommentekben kérjék őt számon arról, hogyan alakítja életét. Volt, aki azt mondta neki, a kutyája is csupán gyerekpótlék, míg más gúnyos hozzászólók úgy vélik, jobb is, ha nem alapít családot. Ennek igazi okát a 43 éves énekes-színésznő azonban nem szeretné megosztani.

Ezekről a kérdésekről azt gondolom, hogy pofátlanok, mert soha nem lehet tudni, hogy mi van a háttérben. A párkapcsolatok terén is megkaptam már, hogy biztos túl válogatós vagyok. Van, aki azt mondja, biztos pénzért nyújtok szolgáltatásokat. Nem. Még gazdag pasim sem volt soha.

– szögezte le a Fókusz riportjában Sári Évi, aki szerint egyszer biztosan anya lesz.

Csősz Boglárka

A neki szegezett tolakodó kérdésekről a Feleségek luxuskivitelben sztárja, Csősz Boglárka is hasonlóan vélekedik. Az egykori szépségkirálynő szerint sokan azért akarnak gyereket és férjet, mert valaki kell nekik, hogy boldognak érezhessék magukat. A 37 éves üzletasszony egyelőre nem tudja, miért nem szeretne gyermeket.

Molnár Anikó

A több reality showban látott, jelenleg sminktetoválóként ténykedő Molnár Anikó azt mondja, sosem ébredt benne anyai ösztön.

Itt vagyok 45 évesen. Még mindig nem jött az az érzés bennem, hogy nekem gyerek kell. Valamiért ez nem alakult ki nálam. [...] Ebbe az énközpontú, anyagi javakra épülő, pénzorientrált, egocentrikus világba nem szerettem volna soha szülni. Mindegyik kapcsolatomnál azt éreztem, hogy valami nem oké, hogy valószínűleg nem azzal a férfival fogom leélni az életemet. Valahogy mindegyik fiúból hiányzott valami.

– magyarázta Molnár.

A teljes riport itt tekinthető meg: