Regisztrált az Instagramra, és teljesen le is tarolta azt Angelina Jolie, aki rekordidő alatt több mint 4,6 milliós követőtáborra tett szert. Az Oscar-díjas színésznő ezzel riválisa, Jennifer Aniston Instagram-rekordját is túlszárnyalta.

A hollywoodi filmcsillag korábban egyáltalán nem volt jelen a közösségi médiában, így nem csoda, ha első posztja és a platformra regisztrált fiókja hatalmas port kavart. Jolie ráadásul egy nem mindennapi bejegyzéssel jelentkezett: egy levelet osztott meg, amelyet a tálibok villámgyors afganisztáni hatalomátvétele kapcsán kapott – írja a Mirror.

Az egymillió követő ezzel hamar meglett, sőt: három órán belül 2,1 millióan követték be. Eddig a Jóbarátok sztárja, Jennifer Aniston volt a rekordtartó, akinek Instáját 2019 októberében 5 óra és 16 perc alatt követték be egymillióan. 

Íme Jolie első posztja:

Ezt a levelet egy tinilánytól kaptam Afganisztánból, ahol az embereknek jelenleg azt sem hagyják, hogy szabadon kifejezhessék magukat a közösségi médiában. Azért regisztráltam az Instagramra, hogy megosszam azoknak az embereknek a történeteit, akik jelenleg az alapvető emberi jogaikért küzdenek. 

– olvasható a posztban. Jolie kitér arra is, hogy húsz évvel ezelőtt ő maga is találkozott afgán menekültekkel és nagyon megviseli Afganisztán mostani helyzete.