Hugh Jackman 8 éves volt, amikor édesanyja, Grace McNeil elhagyta őt, testvéreit és édesapját, hogy Ausztráliából egyedül visszatérhessen az Egyesült Királyságba. A színész hosszú évek múlva, csak felnőttként bocsátott meg az asszonynak, akivel nemrég egy közös képet is közzétett.

A család a történtek után kettészakadt: lánytestvérei édesanyjuk után mentek, a híresség és fiútestvérei apjukkal maradtak Sydneyben. Jackman korábban egy interjúban elmondta, hogy édesanyja távozása hatalmas trauma volt számára, amiből nehezen tudott talpra állni. Az asszonnyal évente találkoztak és bár a színész remélte, hogy a nő egyszer hazajön vele, ez nem így történt. 12-13 éves korában eszmélt rá, hogy anyja örökre elhagyta – írja a Daily Mail.

Törölközővel a haján köszönt el. Ez lehetett a búcsú. Iskolába mentem, és mire hazajöttem, nem volt senki a házban. A következő nap jött egy telegram tőle Angliából: anya ott volt. Apa minden éjjel imádkozott, hogy hazatérjen.

– mesélte korábban. Úgy tűnik, Jackman képes volt maximálisan megbocsátani Grace-nek, ugyanis kitett Instagramra egy fotót, amint édesanyját öleli át, miközben mosolyogva néznek egymásra. Mint kiderült, anya és fia 2011 körül jutott el először arra a pontra, hogy tényleg megbékéljen a történtekkel. Az asszonyról kiderült, hogy fia születése után szülés utáni depresszióval küzdött, ezért döntött a távozás mellett.