Novemberben mutatják be a Spencert, ami Diana hercegné életének egy fontos szakaszát dolgozza fel. A főszereplőről készült plakát azonnal elnyerte a rajongók tetszését, sokak szerint ez lehet Stewart életének legnagyobb alakítása.

A Pablo Larraín által rendezett filmet többek között az Egyesült Királyságban és Németországban forgatták. A produkció annak a hétvégének a történéseit dolgozza fel, amikor Diana eldöntötte, hogy elhagyja Károly herceget. 1991 decemberében járunk, amikor bár mindenki hallotta a pletykákat a félrelépésekről és a válásról, a karácsonyi ünnepek miatt szó sem lehetett botrányról, ezért a hercegnének el kellett játszania, mennyire boldog.

A képen Stewart látható, ahogy összegörnyedve sír, védve arcát a kameráktól.

A színésznő egy interjúban elárulta, hogy a szerepre való felkészülésként sok időt töltött azzal, hogy megpróbált bejutni a néhai hercegné fejébe: interjúkat nézett és olvasott tőle, régi felvételek segítségével pedig megpróbálta elsajátítani a mozgását és a beszédstílusát. Januárban már publikáltak egy fotót Kristen Stewartról Dianaként, ott így festett. 

Károly herceget a Poldark című sorozat főszereplője, Jack Farthing fogja alakítani.