Vadonatúj részekkel jelentkezik a LifeTV reggeli műsora, az Ébredj velünk!, melynek Hajdú Péter várandós menyasszonya, Láng Eszter a főszerkesztője. A 26 éves kismamával a munkahelyén találkoztunk, ahol a terhessége mellett párkapcsolatról, esküvőről, illetve jövőbeli tervekről is beszélgettünk.

Szeretném, ha először mesélnél arról, pontosan milyen pozíciót töltesz be a LifeTv-nél?

Én vagyok a főszerkesztője az Ébredj velünk!, illetve az Activity című produkciónak. A reggeli műsor augusztus 30-tól új részekkel látható, a megszokott műsorvezetőgárdával (szerk. Ábel Anita, Holdampf Linda, Csonka András és Bereczki Zoltán), az Activity pedig októbertől lesz látható a tévéképernyőkön. Egy hosszú, és feszített tempójú nyáron vagyunk túl, kevés szabadidővel. Elindultunk tavasszal egy úton, mely a nézői visszajelzések alapján eddig sikeresnek bizonyult. Szeretem a munkahelyem, mert amellett, hogy családias a hangulat, úgy érzem, hogy egy profi és megbízható csapat vár rám. Fél hétkor érkezem, héttől indul a reggeli műsor, majd az adás végeztével folytatódnak a további feladatok. Amikor az Activityt forgattuk, előfordult, hogy késő este tudtam hazamenni, de másnap korán már újra benn voltam.

Korábban egy másik kereskedelmi csatorna reggeli műsorának a szerkesztője voltál. Mindig is ez volt az álmod?

Eredetileg közgazdász végzettségem van, ám ahelyett, hogy a szakmámban helyezkedtem volna el, jelentkeztem az RTL Klubhoz. Fel is vettek, több műsor munkálataiban is részt vehettem, például az X-Faktor csapatát is erősítettem, majd a Reggeli szerkesztője lettem. Tulajdonképpen itt dőlt el, hogy számomra nincs más út, megtaláltam a helyem. Igyekszem folyamatosan fejleszteni magam, rengeteget olvasok, tájékozódom. A kamera mögötti munkának köszönhetően ismertem meg Pétert is.

A vőlegényeddel megvitatjátok a munkahelyen történteket?

Otthon átbeszéljük, kinek hogy telt a napja, például Péter megkérdezi, mi a véleményem egy vendéggel kapcsolatban, de ez fordítva is igaz. Érdekes, hogy komoly konfliktus még nem ütötte fel a fejét köztünk, teljes az összhang, nem tudok panaszkodni. Ha civakodunk is, nem tart sokáig, mert tiszteletben tartjuk a másik meglátásait.

Az sem probléma, hogy egy helyen dolgoztok?

Tartottam tőle, de szerencsére eddig jól mennek a dolgok. Úgy tűnik, minden akadályt sikerül leküzdenünk.

26 évesen vezető pozícióban dolgozol, méghozzá várandósan. Hogyan bírod összeegyeztetni a kettőt?

Igyekszem stresszmentesen megélni a terhességet.

Nem titok, hogy karrierista vagyok, sokáig féltem attól, hogy az anyaság nem fog beleférni az életembe. Nem igazán láttam magam előtt, hogy mikor jön majd a baba és ha jön is, egy időre hogyan hagyom abba a munkát.

A félelmem alaptalan volt, hiszen tökéletesen összeegyeztethető a kettő, főleg akkor, ha valakinek ilyen támogató párja van. Úgy éreztem, Péterrel olyan egységet alkotunk, mely mindent felülír, és igenis szeretnék harminc éves korom előtt kisbabát, méghozzá tőle.

Hogyan éled meg a babavárást?

Péterrel sokat küzdöttünk ezért a babáért (szerk. a pár már tavaly is próbálkozott a családalapítással, de Eszternek kettő vetélése is volt.) Tiszta szívből mondom, hogy senkinek sem kívánom, amin mi végigmentünk.

A lelki békémet Petinek köszönhetem, aki végig mellettem állt és támogatott a legnagyobb bánatomban is. Amikor látta, hogy összetörnék, mindig kirángatott a gödörből.

Mindketten a munkába temetkeztünk, nem is tehettük volna meg a csapattal, hogy magukra hagyjuk őket. Jelenleg 15 hetes terhes vagyok, eddig minden rendben. Voltak kezdeti nehézségek, például előfordult olyan nap is, amikor folyamatos rosszullétekkel küzdöttem, még egy pohár vízért sem tudtam felkelni az ágyból.

Vettetek már valamit a kicsinek?

Semmit, valószínűleg az utolsó pillanatban vásárolunk majd meg mindent. Egyrészt babona, másrészt halogatós típus vagyok.

Tudom, hogy Peti már most izgatott. Eddig is azt láttam, hogy csodás édesapa, biztosan most is megállja majd a helyét. Engedékeny, de mindig tudja, hol a határ.

A pici neve is megvan már, ám ezt egyelőre nem szeretnénk elárulni. Bár különböztek a nézőpontok, végül sikerült megegyezni: ő a hagyományosabb neveket, én a modernebb típusúakat részesítettem előnyben.

Meddig tervezel otthon maradni?

Fél évet biztosan, de ahogy magamat ismerem, dolgozom majd, mikor alszik. Persze a babám lesz az első, ha szüksége lesz rám, tovább leszek.

A kapcsolatotokban ki az erősebb személyiség?

Egyértelműen Péter, már csak az életkora miatt is.

Egy ismert ember párjaként mennyire foglalkozol a támadásokkal?

A vőlegényem tanácsára nem olvasgatok kommenteket. Biztosan rosszul esne, ha olyat látnék, ami kettőnket bánt. Petiről mondjuk teljesen lepereg már ez, még ha észre is veszi.

Az esküvőt mikorra tervezitek?

Jövőre szeretnénk egybekelni, a baba születése után. Tervek vannak ugyan, de most a legfontosabb a gyermekünk. Idénre akartuk, de a koronavírus-járvány közbeszólt és nem akartunk kompromisszumokat kötni, azt szeretnénk, ha minden rokonunk és barátunk ott lehetne.