Nehéz napokat tudhat maga mögött Szabó Gábor, azaz Pumped Gabo, aki a depresszió egy kivételes fajtáját tapasztalja magán. A Balaton Soundon elkövetett fura táncáról elhíresült fiatalemberen azt követően hatalmasodott el a búskomorság, hogy Erdélyben, az Untold Fesztiválon napokon át a féktelen partikban volt része.

Az pedig, hogy ezek után megfertőződött a koronavírussal, tovább tetézte a dolgot. Pumped Gabo sokáig volt otthon, begubózott a karanténban és a gondolataiba merült – írja az AcNews.

Életem egyik legjobb fesztiválozásán vagyok túl, már nagyon hiányzott ez a közeg. De most, hogy itthon vagyok, nagyon rám tört a depresszió. Borzalmas napokon vagyok túl. Megfertőződtem ugye a Coviddal, másfél hétig itthon voltam, nem találkozhattam senkivel, még a terembe se járhattam. Rosszkedvű vagyok, fesztivál utáni depresszióm van. A pacek is most nagyon lent van, de visszatérek, ígérem.

– magyarázta a testépítő-influenszer.

A lap továbbá azt írja, a poszt-feszt nagyon is valóságos jelenség. Ezzel kapcsolatban dr. Rob Gardner szociológus szavait idézték, aki azt mondta: mivel a fesztivál az önkifejezés színpada, az ember olyan arcát mutatja ott, amit máshol nem mer vagy nem akar. 

Egy fesztiválon mindenki bármit tehet, és ezért nem kap kiközösítést. És amikor hazaérünk, jön a poszt-feszt depresszió. Amikor elhagyod a terepet, hirtelen szembesülsz az olyan limitekkel, mint a család, meló, iskola, és azzal, hogy az emberek elvárják, hogy egy bizonyos módon viszonyulj hozzájuk, ami sokkal kevésbé szabad. És ez valóban arcon tud csapni keményen. Az emberi kapcsolatok nem csak a túléléshez szükségesek, de a lelki egészségünkhöz is.

– idézik a szakértőt.