Élete túlnyomó részét reflektorfényben töltötte, és a hírnévvel járó stresszes élet mellett négy gyermeket is nevel Victoria Beckham, akinek az arcán mindezek ellenére jóformán egyetlen ránc sincs. A 47 éves üzletasszony kirobbanó formának is örvend, de vajon mi lehet a titka tökéletes bőrének?

Azt gondolnánk, hogy sorra jelentkezik be különböző szépészeti beavatkozásokra, vagy hogy minden nap méregdrága krémeket használ. Erről azonban szó sincs. A Spice Girls egykori tagja azt mondja, az elmúlt 25 évben rátalált azokra a pénztárcabarát szépségápolási kencékre, amelyek az ő bőréhez leginkább passzolnak – írja a Longevity.

Fontosak az összetevők

Beckham szerint fontos, hogy a krémek, amelyeket az arcára ken, tartalmazzanak hialuronsavat, niacinamidot, E-vitamint, fényvédőt és olívakivonatot. Utóbbiról azt mondja, a kék fény ellen is véd. Ez szerinte azért fontos, mert rengeteg időt töltünk monitor előtt, és telefonunkon is sokat pötyögünk.

A kevesebb néha több

A divatguru szépségápolási rutinja végtelenül egyszerű: azt vallja, annál jobb, minél kevesebb terméket használunk. Reggel sem bonyolítja túl a bőrápolást: azzal kezdi, hogy hideg vízzel megmossa az arcát. Bőrradíroz, melyet egy szérum követ. A hidratálókrémet csak ezt követően masszírozza be finoman a bőrébe. Szerinte nem érdemes elrejteni több rétegnyi sminkkel a bőrhibákat: a problémákat belülről kell kezelni. Fotózások alkalmával persze ő sem tud nemet mondani a sminkre!

Avokádó minden mennyiségben

A divatguru úgy véli, a ragyogó bőr titka az egészséges táplálkozás, ezért ő maga is megválogatja, mit fogyaszt. Naponta akár három-négy avokádót is megeszik a Telegraph szerint, mert az telítetlen zsírsavakban gazdag, valamint B-, C-,E- és A-vitaminokat tartalmaz. Hozzátette: sok múlik a megfelelő mennyiségű zsírfogyasztáson – írja a femcafe.

Kevés bor a stressz ellen

Beckham azt mondja, a nap fénypontja mindig az, amikor elkortyolgat egy pohár bort, miközben vesz egy forró kádfürdőt. Ezzel is oldja a stresszt. Esténként szemmaszkot is tesz fel.