Michael Schumacher egykori Forma-1-es pilóta nyolc évvel ezelőtt szenvedett síbalesetet, amelynek során súlyosan roncsolódott az agya. Mivel a családja elzárkózik a nyilvánosságtól, csak nagy ritkán hallani Schumacher állapotáról. Legutóbb a Ferrari F1-es csapatának korábbi főnöke, Jean Todt látogatta meg az egykori versenyzőt, jelenlegi állapotáról ő mesélt.

Meg tudom érteni, hogy a családja és a barátai védik őt, mert békén kellene hagynunk. Michael harcol, küzd, és csak reménykedhetünk abban, hogy javulni fog az állapota. Örülök, hogy fia, Mick a Forma-1-ben van. Jól teljesít. Lehetne versenyképesebb autója is, de örülök, hogy megvan benne a szenvedély. És örülök, hogy lánya, Gina-Maria is megtalálta a szenvedélyét a lovakban, Corinna pedig, ahogy a dokumentumfilmben is látható, csodás feleség. Az, ahogy beszél Michaelről, és amit tesz érte, csoda. Igen, elég sokáig ott vagyok. Ha ott van Corinna, együtt vacsorázunk. Ha nem, Michaellel töltöm az időt, de…

– idézte Jean Todt Daily Mailnek adott interjúját a Blikk, amely korábban a hétszeres világbajnok balesetéről is részletesen beszámolt.

A tragédiát az okozta, hogy Schumacher letért a piros pályáról, és átsiklott a pályán kívüli, sziklás területre. Ott sílécével egy kődarabnak ütközve elvesztette az egyensúlyát, és több méteres csúszás után a fejét egy másik sziklának ütötte, amely kettétörte a sisakját.

A mentők helyszínre érkezésekor Schumacher még eszméleténél volt, ám a beszéde percről percre egyre összefüggéstelenebbé vált, és később  már a végtagjait sem tudta mozgatni. A kórházba vezető úton kómába esett, és csak két órával a baleset után műtötték meg

Erich Riederer svájci idegsebész szerint ekkor már túl késő volt, szerinte az orvosok túl sokat vártak a koponyaűri nyomás csökkentésével.

A késlekedés miatt egyre jobban roncsolódott a pilóta agya, aki két agyműtéten esett és 170 napig mesterséges kómában tartották. Hosszú rehabilitáció után kezdték a Genfi-tó partjánál fekvő Gland település-beli otthonában ápolni.

Szerintem vegetatív állapotban van, azaz magánál lehet, de nem tud reagálni

– mondta korábban Riederer.

Lélegzik, ver a szíve, valószínűleg ülni is tud és segítséggel apró lépéseket megtenni, de semmi többet.