A hét elején startolt el az RTL Klub csatornáján A Konyhafőnök VIP című főzőshow legújabb évada, amely bőven tartogat izgalmas és drámai pillanatokat.

A versenyzők – akiknek mezőnye ebben a szériában is kezd összeállni: míg egy részüknek el kell hagyniuk a konyhát, a többiek kötényt kapnak Rácz Jenő és Sárközi Ákos Michelin-csillagos séfektől – szokás szerint a legkülönlegesebb alapanyagok közül válogathatnak a Piactéren, amely mindig friss hozzávalókkal és teljesen feltöltve várja őket. 

A versenyzők, akiket a megmérettetés érzelmileg is nagy kihívás elé állít, minden erejükkel azon vannak, hogy úgy főzzenek és úgy tálaljanak, hogy a séfek is elégedettek legyenek ízérzékenységükkel és kreativitásukkal.

Voksán Virág például egy nyers krumpli miatt esett ki. De mi lesz a sok alapanyaggal, ami főzés közben megmarad a műsorban?

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy A Konyhafőnök szériáiban szinte alig van konyhai hulladék. Amit csak lehet, további felhasználás céljából elteszünk, ezáltal választható hús-alapanyagként bekerülnek a Piactéren a hűtőbe a versenyzők számára, vagy a későbbiekben a bemutató séffőzéseknél használjuk fel őket. Ami pedig romlandó, azt a háttérben dolgozó szakács kollégák frissen felhasználják a stábétkeztetéshez, hiszen minden nap főzünk a kollégáknak. Sőt, a »no waste« mozgalom jegyében rendszeresen szoktunk olyan kihívást is adni feladatként a versenyzőknek, amikor konyhai hulladékból kell készíteniük éttermi színvonalú ételt

– tudatta az RTL Magyarország az AcNews-zal.

(Cikkünk vezető képe: RTL Klub/Sajtóklub)