A néhai szexszimbólum, Marilyn Monroe több Los Angelesi-i rezidenciában is élt, mígnem 1962-ben megvásárolta első, teljesen saját otthonát, egy négy háló- és három fürdőszobás villát a Brentwood nevű luxuskörnyéken. Az ingatlant legutóbbi, 2017-es értékesítése előtt 2012-ben adták el, akkor 5 millió 100 ezer dollárért, mai árfolyamon 1 milliárd 662 millió forintért.

2017-ben már 6 millió 900 ezer dollárért, mai árfolyam 2 milliárd 248 millió forintért dobták piacra az egykori filmsztár házát, amelyet egy autentikus, 1929-es haciendaként, azaz egy, a spanyol és portugál gyarmatosítások korában kialakult önellátó nagybirtok-fajtaként írtak le.

Amikor végigsétál a házon és a telken, azonnal lenyűgözi a nyugalom és melegség. Ez egy gyönyörű oázis Los Angeles egyik legjobb negyedének a szívében

– mondta az ingatlanról korábban Lisa Optican tőzsdeügynök.

A Helena Drive 5 szám alatt található, 243 négyzetméteres telken nem csupán a mexikói stílusban épült ház, hanem egy hatalmas úszómedence, egy citrus erdőcske, valamint egy vendégház is található.

Monroe nem sokkal 1962. augsztus 4-ei halála előtt vásárolta az ingatlant, akkor 75 ezer dollárért, mai árfolyamon 24 millió 441 ezer forintért.

A Valaki forrón szereti sztárja abban az évben a következőképpen nyilatkozott új otthonáról a falakon belül elsőként fotósorozatot készítő Life Magazinnak: 

Bárkivel, akinek tetszik a házam, biztosan ki fogok jönni

– fogalmazott röviden Monroe.

A cikket szerkesztő Richard Meryman az interjúról esszét is készített, amelyet a színésznő halála előtt mindössze néhány hónappal publikált. Úgy írta le az ingatlant, mint egy kicsi, három hálószobás, mexikói stílusban épült házikót, amely Monroe első igazi, saját otthona volt.

Ujjongot a házért. Egy különleges mexikói úton körültekintően kutatta az útmenti standokat, boltokat, még a félreeső gyárakat is, hogy megtalálja az otthonába tökéletesen passzoló tárgyakat. A nagyobb darabok sosem érkeztek meg, ő pedig nem láthatta, hogyan foglalják el helyüket az általa gondosan kiválogatott csecsebecsék

– mondta Richard Meryman.

A The Los Angeles Times beszámolója szerint Marilyn Monroe-t 36 évesen, az ágyában fejjel lefelé fekve, kezében telefonkagylóval találták meg az otthonában. Halálát gyógyszer túladagolás okozta, a hatóságok öngyilkosságként zárták le az ügyet. Orvosai szerint a színésznőt erős szorongás és gyakori depresszió gyötörte. Később gyilkosság ügyében is nyomozást indítottak, de bűncselekményre utaló jelet nem találtak. 

Marilyn Monroe holttestét négy nappal halála után, 1962. augusztus 8-án helyezték végső nyugalomra a Westwood Village Memorial Parkban, legközelebbi barátai körében. A temető körül több száz fős tömeg gyűlt össze. A néhai szexszimbólum testét később áthelyezték a temető Emlékfolyosójának 24. kriptájába.