A műsorvezető akkor fűzte be újra a futócipőt, amikor kisfia 2,5 éves lett. Amíg a gyermeke kisebb volt, bűntudatot érzett, ha távol volt tőle. 

A futásról szóló kapcsolatáról vallott a Runner's World legújabb számában Szabó Zsófi. Az RTL Klub Reggeli műsorvezetője büszke a sportteljesítményére, erőssége pedig az edzője szerint abban rejlik, hogy képes koncentrálni, fejben is bírja a futást.

A színészetben mindig bizonyítanom kellett, hogy ne higgyék azt, hogy édesapám miatt kapok meg lehetőségeket, itt pedig élvezem, hogy a futásban nem számít, hogy ismert vagyok... Tényleg csak az számít, amit beleteszek, és amit kihozok magamból, és ezt nem veheti el tőlem senki. Az életemben a kisfiam a legfontosabb, de nagyon büszke vagyok a sportteljesítményemre is. A futás az, ahol egy új oldalamat tudtam magam számára is megmutatni, és azt is érzem, hogy erős és legyőzhetetlen vagyok tőle!

– kezdte a lapnak adott interjújában a műsorvezető/színésznő.

Mendel nagyobb lett és közben rájöttem, hogy fontos, hogy figyeljek az egészségemre, hogy neki is jó példát mutassak, és sokkal kiegyensúlyozottabb is vagyok attól, hogy futhatok.

– mondta Szabó, aki egyre jobban túllépett saját határain, majd Markocsán Sándor személyében egy bátorító edzőre is rátalált. 

18 éves koromig nem volt gondom a súlyommal, aztán jöttek hormonproblémák, inzulinrezisztencia, és mindig volt 5 kg plusz, amit nem nagyon tudtam leadni. Akkor kezdtem el komolyabban IR-diétázni, amikor nem sikerült teherbe esnem, és ez segített. Várandóságom alatt is figyelnem kellett a táplálkozásra. Aztán szülés után csak a kisfiamra koncentráltam... Egyszerűen nem volt erőm elkezdeni mozogni, meg szívem sem volt otthon hagyni a kisfiamat, amíg edzek. Ezek miatt fel is jött jó pár kiló... Eleinte nagyon kevés szénhidrátot fogyasztottam, alig volt erőm a futáshoz, de amikor lement nagyjából 5 kg, fokozatosan visszaszoktattam magam hozzá, de a távokat is emeltem. Onnantól kezdve a sport segített leadni a fölös kilókat, majd tartani a formám, és nagyon élvezem, hogy végre nem önsanyargató diétákkal érem el ezt, hanem komoly sport-teljesítmény van mögötte. Az, hogy közben csinosabb is lettem, csak hab a tortán!

– mesélte a műsorvezető.