A vietnámi származású énekesnő a Megasztárban tűnt fel még 2008-ban. Hogy mi történt vele azóta, arról maga Hien számolt be a Hová tűnt...? című sorozat legújabb epizódjában.

Az énekesnő hat éve Amerikában él, és az elmúlt időszakban nem is látogatott Magyarországra. Szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, mindössze annyit tudtunk róla, hogy a Berklee Egyetem könnyűzenei szakát végezte el. Most a Palikék világa by Manna YouTube csatornáján mesélt arról, mi történt vele az elmúlt időszakban. Elárulta például, hogy tavaly óta nem csak szórakoztatásra, hanem gyógyításra is felhasználják a zenéjét.

Tavaly elkezdtem dolgozni egy neurotechnikai cégnek, ők mentális betegségeket szeretnének gyógyítani különböző alternatív megoldásokkal. Olyanokkal, melyekben nincs gyógyszer... Olyan jó hatást kell kiváltani az agyhullámaidból, hogy az segítsen, mondjuk a depresszión.

– magyarázta Hien, aki a könnyűzenei karrierről sem mondott még le, szíve szerint az Egyesült Államokban, Vietnámban és természetesen Magyarországon is szeretne ismert lenni.

Szeretném, ha a zeném minél több helyre eljutna, de nincs bennem egy olyan, hogy világsztárnak kell lennem mindenáron, nekem a zene ennél sokkal öszintébb helyről jön... Egyre jobban megfogalmazódik bennem, hogy mik azok az üzenetek, amiket szeretnék közvetíteni. Érdekelnek a keleti, tradicionális zenék és kultúra. Most, hogy otthon voltam Vietnámban, megtaláltam a nagyapámnak a régi kazettáit. Ő már elhunyt, de tradicionális zenész volt, és különböző hagyományos hangszereken játszott. Megtaláltam a magnókazettáit, körülbelük 23 darabot, alig várom, hogy ezeket fel tudjam használni. Amerikában arra költöttem egy csomó pénzt, hogy ezeket digitalizáltam.

– mesélte az énekesnő, aki rengeteg energiát fektet a projektjeibe.

Sokat dolgozom, sajnos hibám, hogy valamikor elveszítem az egyensúlyt és nem töltődöm, túl szoktam vállalni magam.