A műsorvezető szeretne egy kicsit eltávolodni a média világától. Ábel a Palikék Világa by Manna YouTube-csatorna Futtában című műsorában mesélt arról, hogy olyan elfoglaltságra vágyik, ami egy kicsit civil. 

Ábel Anita Palik Lacinak elmondta, milyen függőséget jelent számára a média világa, és hogy a jövőben pont ezért másra vágyik.

Egy kicsit eltávolodni úgy a médiától, hogy ne legyen ez a függőségérzés. Általában a képernyősökben, a médiában dolgozó emberekben van egy függőség: ha minden jól megy, belelustul, nem gondolkodik azon, mit kéne csinálni, hiszen most fut a szekér, jó minden. Aztán történik valami, fél évig nem csörög a telefon, ott állsz, marcangolod magad, hogy »jaj, nem kellek«, jön a szorongás, hogy nem vagyok elég jó. Kell találni valamit, ami ugyanúgy feltölt, ami ugyanúgy ad, – hogy ne csak ez a függőséged legyen –, amit ugyanolyan szenvedéllyel csinálsz, ugyanúgy boldogságot ad.

– magyarázta. A tévés valami olyanba fogna, ami kicsit civil, és általa adhat másoknak. Egy kis menedéket szeretne létrehozni, mert úgy gondolja, hogy jelenleg szüksége van az embereknek a feltöltődésre, a lelki békére.

Szeretnék egy »B életet« kialakítani, amiben ugyanolyan jól érzem magam. Azért tisztában vagyok a korommal, és azzal, hogy jönnek a fiatal bombázók. Negyvenhat évesen igenis gondolni kell erre, nagyon sok tehetséges, fiatal csaj van, akik tudják azt, amit én, ha egyáltalán tudok valamit. Nem akarok otthon ülni, számolni a ráncaimat és sajnálni a fiatalságomat.

– mondta Paliknak a színésznő-műsorvezető.