Harry Potter és barátai lehetséges visszatéréséről beszélt Chris Columbus, a Bölcsek köve és a Titkok kamrája című részek rendezője. A filmkészítő az első epizód bemutatásának huszadik évfordulója alkalmából nyilatkozott.

A jeles alkalomból, hasonlóan a Jóbarátok: Újra együtt című részéhez, az HBO egy különkiadást is készített Harry Potter 20. évforduló: Visszatérés Roxfortba címmel.

Olyan, mintha egy perc sem, közben mégis rengeteg idő eltelt volna azóta

– fogalmazott az epizód kapcsán Emma Watson, aki a filmsorozat többi szereplője illetve stábtagja, köztük Chris Columbus mellett tér vissza a Roxfort falai közé.

Az első két film rendezője még azelőtt, hogy az HBO bejelentette volna a jubileumi különkiadást, arról beszélt, hogy szeretné filmre vinni a Harry Potter és az elátkozott gyermeket.

Nagyszerű színdarab, és az egykori gyerekek (Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint - a szerk.) most megfelelő korban vannak, hogy eljátsszák ezeket a szerepeket. Ez egy kis személyes álmom

– fogalmazott a Variety magazinnak Columbus.

A sorozat nyolcadik része színházi szövegkönyvnek készült, a darabot Jack Thorne írta J.K. Rowling történetéből. A 2016-ban bemutatott sztori Harry Potter és Ginny Weasley legkisebb gyermekének, Albus Perselus Potternek a megpróbáltatásait mutatja be, amikor először tér vissza a Roxfortba. A cselekmény tizenkilenc évvel a Harry Potter és a Halál Ereklyéi sötét eseményei után játszódik.

Az „elátkozott gyermek” képernyőre viteléről a The Hollywood Reporter egy korábbi cikke szerint a Warner Bros. már fontolgatott egy projektet, amit akkor Jason Kilar vezérigazgató sem cáfolt.

A filmsorozat születését körbejáró, kulisszatitkokat felvonultató Harry Potter 20. évforduló: Visszatérés Roxfortba című epizód január első napjaiban lesz elérhető az HBO GO-n.

(Elle.hu)