A karácsonyi ajándékozás nem könnyű feladat, sokaknak komoly fejtörést okoz és még az utolsó pillanatban sem tudják, mivel kedveskedjenek szeretteiknek. A szeretet ünnepén azonban a legapróbb dolgokkal is lehet valódi örömöt szerezni – Ábel Anita például minden évben ugyanazt kapja az édesanyjától.

A karácsonyi ajándékok bizony igen beszédesek tudnak lenni: sok mindent elárulnak arról, aki kapja, arról, aki adja, valamint a kettejük kapcsolatáról is. Ábel Anita és műsorvezető társa, Bereczki Zoltán a Life TV Ébredj velünk című műsorában elmélkedett nemrég arról, hogy mennyire nehéz is az ajándékozás.

Bereczki szerint azért sem könnyű ez, mert – ideális esetben  ma már mindenkinek mindene megvan. Ábel úgy véli, az a legjobb, ha élményeket ajándékozunk egymásnak. De elárulta azt is, hogy édesanyjától még mindig bugyit és zoknit kap karácsonyra.

Mi, felnőttek például már nem is ajándékozunk a családba. Szerintem a gyerekeknek kellene inkább. Egymásnak tudunk élményt adni. Bármit, amiről tudod, hogy arra vágyik a másik, és az nem tárgyi dolog. [...] Az anyámtól kapott – bocsánat! – bugyinak, zokninak mindig van valami értéke. De én szeretem! 46 éves vagyok, de még mindig ezt kapom, mert neki ez fontos, hogy rendesen melegen legyek tartva. Ez sokkal több, mint egy zokni meg egy bugyi. Ez az anyai gondoskodás

– magyarázta nevetve Ábel Anita.