Az egyik kilencedik kerületi bevásárlóközpont jótékonysági rendezvényén lépett fel az énekes, akit kifejezetten a gyerekek választottak maguknak. Az eseményen 150 ajándékcsomagot osztottak ki.

A szóban forgó áruház minden évben jelentős összeget fordít karitatív célokra, amivel általában a ferencvárosi rászorulók karácsonyát teszi felejthetetlenné. Ebben az évben két akciót is indítottak, amelyek során összesen közel 8 millió forint értékű adománnyal segítették a családokat. Az egyik projekt során 150 rászoruló gyermek karácsonyi ajándékát szerezték be egyenként 10 ezer forint értékben.

Ezeknek az ajándékoknak az átadására érkezett L.L. Junior, aki fel is lépett a gyerekek kedvéért.

Nagyon jó érzés ilyen szinten kiválasztottnak lenni abból a közösségből, ahonnan én is származom. A hátrányos helyzetű emberek példaképének lenni ugyanakkor nagy felelősség. Épp ezért alapvető kötelességemnek érzem, hogy az ilyen és ehhez hasonló eseményekre, amikor csak tudok, elmenjek. Nem csak karácsonykor, hanem az év többi napján is

– magyarázta az énekes, aki nem csak jótékonysági koncertekkel, hanem egyéb módokon is jótékonykodik.

A beteg és szegény sorsú gyerekek érintenek meg a legérzékenyebben, főként őértük szoktam jótékonykodni. Az éneklés mellett beteg gyerekeket szoktam látogatni, illetve kórházakban ajándékozni. Egy-egy ilyen alkalom igazán lélekemelő tud lenni

– mesélte L.L. Junior, aki maga is örömteli perceket élt meg szerdai fellépése során.

Egy gitárossal, élőben koncerteztünk. A közönségünk nagyon sokszínű volt, mint tudjuk, a szegénység nem válogat. Ugyan úgy voltak roma, mint kék szemű, fehér bőrű gyerekek. Mind nagyon aranyosak voltak, végigénekeltek velünk minden számot. Utána másfél órán keresztül, névre szólóan osztottuk ki mindenki ajándékát. Amikor odaléptek hozzám, mindnyájukkal beszélgettem pár szót, ők pedig elmondták, hogy mik szeretnének lenni, ha felnőnek. Rengeteg szakmát felsoroltak, köztük a rendőrt és az építészt is, de egész különleges hivatásokat is mondtak. Jó volt látni és hallani őket, hogy van ambíciójuk, és akarnak jutni valahova az életben. Azt mondtam nekik, ha meg tudod álmodni, meg is tudod valósítani.