Saját fagylalt recepttel rukkolt elő a világ egyik legnagyobb dívája: Barbra Streisand kávés különlegessége a téli hónapokban is garantáltan remek választás, ha desszertről van szó.

A kétszeres Oscar-díjas, többszörös Golden Globe- és Grammy-díjas amerikai sztár házi fagylaltjának elkészítéséhez mindössze néhány alapanyagra van szükség. A receptet alább mutatjuk:

Hozzávalók

a fagylalthoz:

  • 240 ml teljes tej
  • 170 gramm mályvacukor
  • 15 gramm instant kávé
  • ¼ teáskanál só
  • 240 ml tejszín

a diós csokoládészószhoz:

  • 58 gramm étcsokoládé
  • 28 gramm sótlan vaj
  • 120 ml forrásban lévő víz
  • 70 gramm kristálycukor
  • 2 evőkanál kukoricaszirup
  • ¼ teáskanál só
  • 60 gramm darált dió vagy pirított mandula
  • ½ teáskanál vanília esszencia

via GIPHY

Elkészítése

Lassan melegítsük fel a tejet, majd adjuk hozzá a mályvacukrot. Addig keverjük a masszát, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezt követően keverjük hozzá az instant kávét és a sót, majd vegyük le a tűzről és hűtsük le teljesen.

Egy nagy tálban verjük kemény habbá a tejszínt. Keverjük bele a kihűlt mályvacukros masszát, majd az egészet adagoljuk ki jégkocka tartóba és fagyasszuk legalább 8 órán át vagy egy éjszakán keresztül.

A diós csokoládészószhoz olvasszuk fel a csokoládét, majd adjuk hozzá a cukrot, a kukoricaszirupot, a sót, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Főzzük 5 percig, majd keverjük hozzá a többi hozzávalót. A fagylalttal tálaljuk.

(Vince)