Hétfőn kísérték utolsó útjára a francia televíziózás két meghatározó személyiségét, a Bogdanoff-ikerpárt. Egyikőjük tavaly december 28-án, másikuk hat nappal később, január 3-án vesztette életét a koronavírus-fertőzés okozta szövődmények miatt.

Igor és Grichka Bogdanoff a hetvenes évektől kezdve számos népszerű tudományos és tudományos-fantasztikus műsort vezetett, amelyek közül az 1979 és 1989 között futott Temps X című show volt a leghíresebb – írja a hvg.hu

A testvérpár december 15-én került az egyik párizsi kórház intenzív osztályára koronavírus-fertőzés okozta szövődmények miatt.

A külföldi hírportálok értesülései szerint egyikőjük sem oltatta be magát a kórokozó ellen, amely végül a halálukat okozta. 

A Bogdanoff-fivérek 72 évesek voltak.

Temetésükre január 10-én hétfőn került sor. A szertartáson többek között részt vett Igor Bogdanoff exneje, Amélie de Bourbon-Parme, és két gyermekük, Alexandre és Constantin. A La Madeleine templomban tartott búcsúztatón a férfi gyászoló párja, Ludmilla d'Oultremont is megjelent.

Nem tévésnek készültek

Az orosz és osztrák arisztokrata családi háttérrel rendelkező Igor és Grichka Bogdanoff eredetileg alkalmazott matematikát tanultak. Tanulmányaikat a tévés karrier kedvéért hagyták félbe.

Bár több botrányba is belekeveredtek életük során, a testvérek egészen a közelmúltig szerepeltek a francia televízióban: 2020-ban például az Álarcos énekes ottani kiadásának szereplői voltak.