BP-6850

Makranczi Zalán: A zsűrinek nem az a feladata, hogy porba tiporja az előadókat

2022.01.26. 10:04

Új évaddal tér vissza a TV2 sikerműsora, a Sztárban Sztár! Február 6-tól vasárnap esténként Lékai-Kiss Ramóna, Papp Szabi, Kökény Attila és Makranczi Zalán is becsekkol az ország legnagyobb házibulijába, hogy önfeledten szórakozzanak a zsűri pultban ülve. Makranczi Zalán a Velvetnek elárulta, miért tanulmányozza a versenyzők múltját, valamint hogy hogyan viszonyul a közösségi médiához.

Rögtön igent mondtál a felkérésre, hogy zsűritag légy?

Bár a feleségem (Szinetár Dóra – a szerk.) által belelátok ezekbe a showműsorokba, illetve jómagam is szerepeltem már hasonlóban, a zsűriszék teljesen más. Azért vállaltam, mert úgy éreztem, hogy itt segítő szándékkal szólunk a kollégák munkáihoz. Azt gondolom, el tudom majd mondani a véleményemet úgy, hogy az ne legyen bántó, de azért lehessen érezni, ha valamivel nem vagyok elégedett. Akkor dolgoztunk jól, ha a végén feláll egy olyan döntős csapat, amely annyira erős lesz, hogy a néző nem tudja eldönteni, kire szavazzon. Hétről hétre meg kell majd felelniük, ami nem lesz könnyű feladat.

Mivel lehet kihozni a sodrodból?

Nehezen viselem, ha valaki ellinkeskedi a dolgokat. Ha minden lehetőséged megvan arra, hogy profi munkát adj ki a kezeid közül, de te mégis inkább a könnyebb utat választod, az ki tud hozni a sodromból. Aki ilyen, azzal nyers vagyok. Látni szeretném az igyekezetet. Szerencsés helyzetben vagyok, hiszen én színészként, színészileg kell, hogy megítéljem a versenyzőket. Ebből a szempontból nekem nem kell kilépnem a komfortzónámból.

Makranczi Zalán a Velvetnek azt is elárulta, miért tanulmányozza a versenyzők múltját.
Makranczi Zalán a Velvetnek azt is elárulta, miért tanulmányozza a versenyzők múltját.
Fotó: Bodnár Patrícia

A színészek egymástól nem fogadják nehezebben a kritikát?

A zsűrinek nem az a feladata, hogy porba tiporja az előadókat. Elmondjuk majd a véleményünket, segítjük a munkájukat, de nem azért, mert felsőbbrendűnek tartjuk magunkat. A színházban a takarásból is figyeljük egymást, és ha arra van szükség, előadás, vagy a próba végén megbeszéljük, hol kellett volna másképp elmondani az adott szöveget és hogyan.

Mennyire készültél fel a versenyzőkből?

Alaposan utána nézek a múltjuknak, minden szereplőről felkutatok minél több videót, anyagot, hogy tisztábban lássam a személyüket.

Mit gondolsz, milyen zsűritag leszel?

Ez a pozíció, amelyben most vagyok, csak egy ideig tart.

Úgy kell kommunikálnunk, hogy a jövőben is a másik szemébe tudjunk nézni, hiszen ezekkel az előadókkal, művészekkel bármikor összesodorhat még az élet.

Nem fogok kibújni a bőrömből a műsor kedvéért. Minden körülmény között ember próbálok maradni.

Új évaddal tér vissza a TV2 sikerműsora.
Új évaddal tér vissza a TV2 sikerműsora.
Fotó: Bodnár Patrícia

Elolvasod majd a műsorra érkező reakciókat, kommenteket?

Nagyon veszélyesek a közösségi média felületek, sokan arra használják, hogy kiéljék a csőcselékként való létezés ősi ösztönét.

Mindig szüksége volt az emberiségnek egy helyre, ahol kiélheti a dühét, a frusztrációját, most ezt a közösségi oldalakon teszi.

Ráadásul ezt bárki megteheti otthon a fotelben ülve, mindenféle következmény nélkül. Karaktergyilkosságok folynak és még csak különösebb indok sem kell hozzá. Nem fogom elolvasni őket, inkább másra szánom a szabadidőm.