pinter-tibor-cover

Pintér Tibor: "Harsány voltam, nagyképű"

2022.01.29. 15:01

A Szigetszentmiklósi Sziget Színház és a Nemzeti Lovas Színház igazgatója volt a Palikék Világa by Manna Futtában című műsorának vendége, ahol elmesélte, miként élte meg, hogy lánya otthagyta a jogi kart, és saját személyiségének változásáról is mesélt.

Pintér Tibor elmondta, úgy tűnik, hogy fia nem lép a nyomdokaiba.

Bevallom őszintén, legbelül boldog lettem, mert tudtam, hogy a lányomnak innentől lesz az élete boldog. A mai világban szerintem mindenből meg lehet élni, csak jól kell csinálni. Harminc éve még nagyon zárt volt a színász szakma, de ma azért egy fiatal elmehet akár külföldre is castingokra. A kislányom nagyon szép, nagyon tehetséges, boldog vagyok, hogy azt csinálja, amit szeret mert az a lényeg. Amiatt azért sírtunk, hogy otthagyta a jogit, főleg a nagyszülők, akik nagyon szerették volna, de kibújt a szög a zsákból. Nem tehettünk mást, utat tört magának a saját boldogsága és tehetsége. A kisfiam viszont határozottan kijelentette, hogy »apa, nem leszek színész!«. Csodálatos kisfiú, nagyon sok mindenben hasonlít rám, viszont vendéglátóipari technikumba ment, imádja! Már előttem van a leendő kőszínház, amely lovas színházzá avanzsál, és a fiam majd vezeti az éttermet.

– mondta az édesapa, aki arról is beszélt, hogy sokat változott az elmúlt évek alatt.

A művésznek kell, hogy egy komoly képessége legyen: változni, pozitívan. Például 20 évesen, mikor elvégeztem a Színház- és Filmművészeti Főiskolát – Szinetár Miklós volt az osztályfőnököm –, marha nagy mellénnyel berobbantam a különböző színházakba. Harsány voltam, nagyképű, nem volt mögöttem tartalom igazán, csak éreztem, hogy van bennem egy vad erő. Ma, 47 évesen úgy érzem, hogy alázatos, és elég szorgalmas, kitartó csávó lettem, aki mindent megtesz azért, hogy a színészei és a lovai előtérbe kerüljenek a színház formáján keresztül. Ez az alázat nagy mértékben köszönhető a lovaknak – mert a ló tükröt tart, és nagy türelemre int –, és természetesen magamnak: hogy tükörbe merek nézni. Vannak olyan meetingjeink, persze ritkán, ahol a kollégáimat arra kértem, hogy mondják meg a hibáimat, hogy én min javíthatnék, és az esetek nagy részében megfogadom.

– magyarázta a színész a Palikék Világa by Manna legutóbbi adásában.