Tihanyi Tóth Csaba 23 évig megszakítás nélkül képernyőn volt a Barátok köztnek köszönhetően. A sorozat befejező epizódja óta színházi munkáira és saját társulatára koncentrál.

A mai napig megállítják az utcán és Novák Lacinak szólítják Tihanyi Tóth Csabát, aki több, mint 20 évig játszott a Barátok köztben. A színész örömmel emlékszik életének ezen időszakára.

Gyakran állítanak meg az utcán, köszönnek, váltunk pár szót, még akkor is, ha olykor Novák Lacinak szólítanak. Nem bánom, ez a név hozzám nőtt, 23 évig szerepeltem a Barátok köztben, amelynek az egyetlen olyan színész voltam, aki a kezdetektől – megszakítás nélkül – szerepelt a sorozatban. Büszke vagyok erre, de tény, van élet a Barátok közt után is.

– mondta a 95.8 Sláger FM-en a színész, aki az utóbbi időben színházi munkáira koncentrál.

A Tihanyi Vándorszínpaddal – amelyet 25 évvel ezelőtt alapítottam – továbbra is járjuk majd az országot. Tavaly nyitottunk a táncdalok műfaja felé is és bár a járványhelyzet miatt csak fél évet volt módunk játszani, így is átléptük a 60 előadást a Szenes Iván előadásunkkal. Bízom benne, hogy ezt ugyanilyen sikerrel folytathatjuk idén is. Szeretnénk minél több előadást vinni, játszani.

– árulta el jövőbeli terveit Tihanyi Tóth Csaba, aki szeretettel gondol a Barátok köztös időszakra, ám nem bánja, hogy most nincs képernyőn.

Nagyon sokan odajönnek hozzám, hogy mennyire hiányolják a Barátok köztöt. Jól esik, hogy ilyen biztos pont voltunk az emberek számára és ennyire sokat adhattunk nekik a sorozattal. Ha a Barátok közt ment volna tovább én is csináltam, vitte volna tovább. Így, hogy vége lett elengedtem. Hiányoznak az ottani helyzetek, szituációk, beszélgetések a kollégákkal, a nagy klubélet, a hangulata az egésznek. Ugyanakkor most nem hiányzik az, hogy feltétlenül kamera előtt legyek.

– vallotta be a Sláger Kult műsorvezetőjének, Sándor Andrásnak Tihanyi Tóth Csaba.