A világszerte népszerű német-osztrák-olasz koprodukciót 1994 és 2004 között Bécsben, 2008 és 2015 között pedig Rómában forgatták. A krimisorozat több, mint 200 epizódot élt meg, és bár Moretti mindössze az első négy évben bújt Richard Moser felügyelő szerepébe, örökre beírta magát az európai sorozat-történelembe.

A produkció alapötlete egy sörözőben született meg. Az alkotók egy izgalmakkal és kalandokkal teli sorozatot szerettek volna készíteni, ám képtelenek voltak dűlőre jutni a főszereplő személye kapcsán, aki köré a történetszál fonódhat. Éppen egy kocsmában ötleteltek, amikor úgy döntöttek: olyan karakterről szól majd a sztori, amilyen először belép az ivó ajtaján. Ez pedig nem volt más, mint egy német juhászkutya. Így került a címszereplő Rex szerepébe Reginald von Ravenhorst, aki születése óta rendőri kiképzést kapott. A mellette feltűnő nyomozó szerepébe bújt bele Moretti, akinek alakítását '95-ben a Bajor Filmdíjjal, '98-ban pedig az olasz Telegatto Díjjal ismerték el.

Moretti remekül kijött a Rexet alakító kutyával. Egy utcai forgatásról Reginald von Ravenhorst meg is szökött Tobias Moretti mindössze pár száz méterre található otthonába. Bár időközben igazi barátok lettek, Moretti pedig a közönség, különösen a nők kedvencévé vált, négy év után mégis otthagyta a szériát. Megelégelte, hogy nem színészként, hanem szexszimbólumként tekintenek rá.

Moretti távozása váratlanul érte a stábot, karakterét így végül meggyilkolták. A színész a Rex felügyelő után inkább a színház felé fordult, neve azonban a mai napig egybefonódott a német juhászkutya főszereplésével készült sorozattal. Bár idén tölti be 63. életévét, sármossága mit sem kopott azóta.